Bing Ads inzetten

Bing Ads is al lang geen muurbloempje meer
Stephanie-1
Stephanie
3 min. lees plezier
pulse rechts

Als je onze blog een beetje volgt, of je een beetje verdiept in de wereld van de onlinemarketing, ben je inmiddels bekend met Google Ads. Maar heb je ook wel eens gehoord van Bing Ads?

Hoewel Google duidelijk de marktleider is op het gebied van online zoekmachines, is Bing verantwoordelijk voor het beantwoorden van ongeveer 4% van de Nederlandse zoekopdrachten. Waar Bing nog niet erg veel wordt gebruikt op de mobiele telefoon, ligt het marktaandeel van Bing op de desktop flink hoger, dit is namelijk ruim 8%.

Daarbij komt dat als je adverteert via Bing Ads, jouw pareltjes van advertenties niet alleen te zien zijn via de zoekmachine Bing maar ook via Yahoo! Dan hebben we het gelijk over zoekmachine nummer 2 én 3! Yahoo was in 2018 verantwoordelijk voor gemiddeld 2% van de zoekopdrachten in Nederland.

Miljoenen zoekopdrachten via Bing en Yahoo

Nu klinken deze percentages misschien niet bijzonder hoog, maar bedenk wel dat we het over miljoenen, zo niet miljarden zoekopdrachten per dag hebben. Daarbij komt, waarom zou je een groep potentiële klanten links laten liggen? Dat is alsof je een mega billboard naast de snelweg zet, maar bij 8 op de 100 voorbijgangers zet je deze even uit. Dat is allesbehalve efficiënt, vind je niet?

Waarom je Bing Ads toch zou moeten toevoegen aan je online marketingstrategie

Daarom zijn wij bij Designpro ook gecertificeerd in Bing Ads. Zo kunnen we jou helpen om ook deze groep zoekers en internetgebruikers aan te spreken. We hebben onze Bing experts gevraagd waarom Bing nu steeds populairder wordt als advertentie kanaal.

De kosten van Bing Ads liggen vaak veel lager

Juist omdat Bing niet zo groot is als zijn veelkleurige concurrent, is Bing ook een goedkoper middel om online te kunnen promoten. Voor dezelfde doelen en met dezelfde biedstrategieën liggen die kosten gemiddeld 35% lager (dan met Google Ads). Zo kun je voor een lager bod net zo specifiek targetten, waardoor je investeringskosten omlaaggaan en je rendement dus omhoog!

"Wil je gewoon informeren wat Bing Ads voor jouw bedrijf kan doen? We gaan graag met jou, vrijblijvend, in gesprek."

Vraag advies aan

Concurreren zoals het hoort met Bing Ads

Met Bing Ads kun je jouw SEA optimaliseren! Uiteraard heeft Bing Ads zo zijn eigen regels, maar erg streng kunnen we deze niet noemen. Je hebt de vrijheid om ‘ouderwets’ de strijd aan te kunnen gaan met je concurrenten, zonder belemmerd te worden door beperkende eisen en grenzen van concurrentie.

Op veel apparaten is Bing Ads de standaard zoekmachine

Internet zelf is een snel communicatie- en naslagmiddel. Internetgebruikers willen van alles zo snel én makkelijk mogelijk vinden en weten. Dus een extra stap of een andere instelling? Dat kost moeite en tijd. Soms moet je er zelfs eerst het één en het ander voor opzoeken, alvorens je iets kunt aanpassen. Dus:

Zou jij de standaard ingestelde zoekmachine aanpassen?

Bing is tegenwoordig op vele apparaten de standaard ingestelde zoekmachine. Waarom zouden mensen dit aanpassen?  (Mede) hierdoor neemt het marktaandeel van Bing toe.

Niet óf of, maar én en

Nu willen wij helemaal niet insinueren dat je moet overstappen van Google Ads naar Bing Ads. We willen je graag vertellen dat er meer is dan alleen het online promoten met Google. Wij zijn juist voor een sterke combinatie van beide platformen! Zo trek je bezoekers aan én creëer je naamsbekendheid bij een zo groot mogelijke doelgroep.

Bing Ads is dit duidelijk met ons eens, je kunt namelijk makkelijk jouw Google Ads campagne importeren naar je Bing Ads. Zo sla je twee vliegen in één klap. Dus ja, Bing is zeker kleiner dan Google, maar is dat dan een reden om je schuldig te maken aan zoekmachine-discriminatie? Waarom zou je deze groep mensen uitsluiten als klant? Dat is voor geen van beiden fijn, voor de potentiële klant niet én voor jou als ondernemer niet.

Wanneer begin jij met jouw Bing Ads campagne?

"Zullen wij met jou meedenken over je Bing Ads en Google Ads campagnes?"

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2