Gratis SEO tips

Maak uzelf direct beter vindbaar.

Privacyverklaring aanvraag voor de AVG GDPR

19 maart 2018

Designpro

Per 25 mei 2018 is de ''algemene verordening gegevensbescherming'' (AVG) actief, wat houdt dit voor jou in als ondernemer?

Europees niveau

Deze wet geldt voor de gehele Europese Unie, de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. De AVG heeft ook een Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Maar wat houdt het direct in?

  • Meer verantwoordelijkheid voor ondernemers
  • Versterking en uitbreiding van privacyrechten
  • Instanties die zich hiermee bezighouden krijgen de bevoegdheid om boetes uit te delen oplopend tot 20 miljoen euro.

'Privacy-experts schieten als paddenstoelen uit de grond'

In het bedrijfsleven zijn allerlei mythes rond over de nieuwe Europese privacywetgeving wat volgens DDMA zorgt voor veel onduidelijkheid over de nieuwe wetgeving. Zij hebben nu een heuze hulplijn in het leven geroepen, geloof dus niet zomaar alles dat je op internet leest!

Rechten

Het recht op vergetelheid

''Mensen hebben al het recht om een organisatie te vragen hun persoonsgegevens te verwijderen. Straks kunnen zij daarnaast eisen dat de organisatie de verwijdering doorgeeft aan alle andere organisaties die deze gegevens van deze organisatie hebben gekregen.''

Het recht op dataportabiliteit

''Ook hebben mensen straks (onder bepaalde voorwaarden) het recht om van de organisatie hun persoonsgegevens in een standaardformaat te ontvangen. Dit heet het recht op dataportabiliteit.''

Maar er komen ook plichten bij, zoals de verantwoordingsplicht.
Een uitleg om jouw organisatie het best voor te bereiden op de gehele reeks veranderingen, kan je ook vinden op de website van Autoriteit Persoonsgegevens.

SSL nu verplicht?

Er wordt gepraat over het zorgen voor ''technische maatregelen'' de website moet dan wel contactgegevens versturen voordat het verplicht wordt. Dit is dus belangrijk voor de websites die dit nog niet hebben, SSL wordt nu aangeprezen als 1 van de beste oplossingen voor het privacy vraagstuk. 

In principe is het een pré om dit te hebben, zodat wanneer er iets gebeurd (gaan we niet vanuit), je kan aangeven dat je je erin verdiept hebt.
Het verwerken van de volgende gegevens vereist ''technische maatregelen'':

  • Naam
  • Postadres
  • E-mailadres
  • Locatie data (bijv. GPS coördinaten)
  • IP-adressen

Meldplicht datalekken

Er geldt een meldplicht voor datalekken door een wijziging van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Een datalek is een inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens. Bedrijven die persoonsgegevens verwerken, zoals Designpro, moeten datalekken melden aan Autoriteit Persoonsgegevens.

Het 10 stappen-plan voor de AVG

Privacyverklaring

U moet ook een privacyverklaring gaan vermelden wanneer u gegevens opslaat van (eventuele) klanten, aangezien dit al vanaf 25 mei verplicht is snappen wij dat u hier mogelijk geen tijd meer voor heeft. U kunt daarom contact met ons opnemen, zodat wij dit voor u kunnen maken en plaatsen op de website. Zo is uw website tijdig klaar voor de nieuwe wet en loopt u geen risico op een mogelijke boete.

Vraag aan

Bron:
Autoriteit Persoonsgegevens

Reacties op "Privacyverklaring aanvraag voor de AVG GDPR"

Ook op deze blog reageren? Reactie achterlaten

Reactie achterlaten op

Privacyverklaring aanvraag voor de AVG GDPR

Niet gevonden wat u zocht?
Benieuwd naar het proces?

Van kennismakingsgesprek tot oplevering, bekijk hoe wij te werk gaan.

Tour de design
De website doorzoeken

Afspraak maken

U hoeft alleen nog maar uw gegevens in te vullen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Wat is het onderwerp van uw afspraak?
Wat zijn uw doelstellingen?
Zijn er nog opmerkingen / aandachtspunten?

Contact opnemen

Direct actie ondernemen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Waarover wilt u contact opnemen?
Zijn er nog opmerkingen / aandachtspunten?

Adviesgesprek aanvragen

U hoeft alleen nog maar uw gegevens in te vullen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Wat is het onderwerp van uw afspraak?
Wat zijn uw doelstellingen?
Zijn er nog opmerkingen / aandachtspunten?

Offerte aanvragen

U hoeft alleen nog maar uw gegevens in te vullen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Waar wilt u een offerte voor ontvangen?
Wat zijn uw doelstellingen?
Wat zijn uw wensen / aandachtspunten?

Meld u aan

En ontvang de nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het web!

designpro-gevestigd-in-schoonhoven

Twijfelt u nog?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek

google-analytics
google-adwords
linkedin-ads
facebook-ads
website