Wat is Google E-A-T?

Wat is Google E-A-T
Michael-1
Michael
3 min. lees plezier
pulse rechts

E-A-T is de afkorting voor Experise, Authoritativeness en Trustworthiness. Makkelijk gezegd ook wel: Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid. Om je een goede uitleg te geven beginnen we bij het begin en starten we met de algemene info van Google.

Google is een zoekmachine die telkens probeert om jou als bezoeker zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wanneer jij Google een vraag stelt wilt Google je zo goed mogelijk helpen en de beste bronnen bovenaan in de zoekresultaten plaatsen. Om er voor te zorgen dat jij altijd de beste resultaten bovenaan krijgt gebruikt Google een ingewikkeld algoritme en deze wordt continue verbeterd.

De verbeteringen van Google

In de verbeteringen van dit algoritme spelen Human Evaluators en Search Quality Raters een belangrijke rol. De Human Evaluators zijn mensen die het algoritme van Google beoordelen. Zij geven feedback op de zoekresultaten die Google geeft. Op deze manier is Google er dus continue mee bezig zich te verbeteren en te verfijnen.

De Human Evaluators werken volgens de Search Quality Evaluator Guidelines, de richtlijnen die Google aanhoudt. De Evaluators worden gevraagd om websites, webpagina’s, content en auteurs te beoordelen. Deze dienen te worden beoordeel op autoriteit en betrouwbaarheid.

Waarom Google E-A-T zo belangrijk is

Een bekend probleem bij Google is dat er nog steeds veel ‘onzin’ content gepubliceerd wordt. Vervolgens worden er sterke backlinks naartoe gestuurd om deze content naar boven te laten komen. Het probleem is dat er op deze manier content die niet aansluit op de zoekintentie van een Google-zoeker, toch hoog in de zoekresultaten van Google komt te staan.

Expertise

Bij expertise draait het om meer dan alleen het schrijven van goede inhoudelijke teksten. Daarnaast is het ook van belang dat de schrijver van deze teksten wordt gezien als expert. Wat betreft de content is het belangrijk dat deze goed aansluit op de zoekintentie van de bezoeker. Content die goed aansluit op de zoekintentie doet het volgens Google namelijk beter in de zoekresultaten.

Autoriteit

Voor Google is er maar één manier om de autoriteit van een website te bepalen en dat is de kwaliteit van het linkprofiel. Websites die goede content plaatsen genereren namelijk op een natuurlijke wijze backlinks. Toch hebben de meeste bedrijven niet de tijd en kennis om goede content te creëren.  Wat ook geldt bij Expertise geldt ook bij Autoriteit. Wanneer websites naar de website van jouw bedrijf verwijzen door middel van een linkje , wordt de autoriteit van jouw website verhoogt. Het gaat er in dit geval alleen zeker niet om de hoeveelheid websites die linken naar jouw website. Google wordt namelijk ook steeds beter in het herkennen van goede en slechte links.

Naast het linkprofiel kun je ook denken aan reviews die gegeven zijn door een door Google erkende partij zoals The Feedback Company en door keurmerken.

Betrouwbaarheid

Bij betrouwbaarheid kan het aankomen op de betrouwbaarheid van jouw website maar ook op de betrouwbaarheid van de content op jouw website en de auteurs die deze content hebben gecreëerd. Het gaat er bij betrouwbaarheid dan ook om dat je accuraat bent en de bezoekers voorziet van de juiste informatie. Daarnaast is het van belang dat de klantenservice van jouw bedrijf snel te vinden is op jouw website, waardoor je klanten snel contact met jou kunnen opnemen.

Kunnen wij jou helpen?

Je weet nu wat E-A-T inhoudt en dat het belangrijk is om goede content te vermelden. Ook weet je nu dat het belangrijk is dat er continue gewerkt wordt aan jouw website. Wanneer je dit niet doet zal je minder hoog eindigen in de zoekresultaten van Google. Heb je hier zelf geen zin of geen tijd voor? Neem dan contact op met Designpro, onze marketing specialisten helpen u hier graag bij!

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2