Is een ankertekst belangrijk voor je SEO? Designpro geeft je het antwoord!

Is een ankertekst belangrijk voor je SEO?
Shannon-1
Shannon
3 min. lees plezier
pulse rechts

Ankertekst, of misschien ken je het wel op z'n Engels: Anchortext. Ankerteksten op de juiste manier gebruiken kunnen een groot aandeel hebben in de vindbaarheid van jouw website of webshop. Een ankertekst geeft zoekmachines namelijk houvast, wist je zelfs dat ankerteksten objectiever zijn dan metagegevens? Alhoewel metagegevens ook heel belangrijk zijn voor de vindbaarheid. Dus wil je graag ankerteksten goed laten werken voor jouw SEO? Lees deze blog dan snel verder, we leggen je graag uit wat ankerteksten zijn en hoe groot de invloed op je ranking is.

Een ankertekst is een stukje tekst of een zin wat uit een hyperlink bestaat. Wanneer je een ankertekst een duidelijke beschrijving geeft dan geef je jouw bezoeker alvast een voorproefje van waar je hun naar toe wilt verwijzen. Een ankertekst met een hyperlink is meestal te herkennen aan een onderstreping of een kenmerkende kleur.

Wat doet een ankertekst?

De ankertekst moet relevante informatie bevatten voor de pagina waarnaar je linkt, met het doel om jouw lezer van nog meer informatie te voorzien of om jouw bezoeker te overtuigen om bijvoorbeeld een bestelling te plaatsen. Ook verhoogt het de kwaliteit van informatie die Google-gebruikers zoeken betreffende een bepaald onderwerp. Het helpt jouw website of webshop te laten stijgen in de Google zoekresultaten. Het plaatsen van interne links op jouw website zorgt er ook voor dat jouw crawlbudget beter wordt verdeeld.

Laten we gelijk beginnen met wat eenvoudige tips:

  • Schrijf interessante content voor je bezoekers
  • Zorg voor links die naar je website of webshop verwijzen
  • Zorg dat je website of webshop technisch helemaal up-to-date is
  • Maak Google zo duidelijk mogelijk waar de pagina op je site over gaat

Wat hebben ankerteksten voor invloed

Stel iemand vraagt je waar hij een loodgieter kan vinden, maar je stuurt hem naar een timmerman. Dan ben je niet duidelijk geweest. Google werkt hetzelfde als je niet met de juiste informatie komt. Daarom is het belangrijk om jouw site van de juiste content te voorzien, door middel van ankerteksten kom je al een heel eind. Wanneer je een duidelijke ankertekst in je content verwerkt, dan ben je voor Google interessant om door te verwijzen.

Bied wat mensen zoeken door waardevolle thema's, zoekwoorden en content te gebruiken ben je sneller relevant. Heb je geen idee hoe je waardevolle ankerteksten moet omschrijven? We geven je graag een paar tips mee.

  • Maak je ankerteksten zo duidelijk mogelijk door precies te omschrijven waar je de bezoeker naar wilt verwijzen en zorg voor een relevante link met de juiste informatie
  • Twijfel je over je ankertekst? Houd je ankertekst dan algemeen
  • Plaats geen lage kwaliteit links
  • Gebruik niet te veel dezelfde ankertekst

Je hoeft niet altijd dezelfde tekst te gebruiken, maar je kunt ook synoniemen en afkortingen gebruiken. Een generieke omschrijving zoals klik Hier of lees hier zegt niets over de pagina waar je naartoe verwijst. Dus dit raden we je ook sterk af. Google leest dan niet waar de pagina over gaat.

Zoekmachine vriendelijke URL's

Zijn zoekmachine vriendelijke URL's belangrijk voor jouw interne of externe links? Jazeker, als je iemand naar jouw website verwijst door het plaatsen van een linkje heb je automatisch een goede ankertekst. Stel ik verwijs je nu door naar schrijven voor het web van Designpro, Dan haalt Google de woorden uit de URL waarop je gevonden wilt worden. Superhandig dus!

Hulp nodig bij het optimaliseren van je ankerteksten op je website of webshop? Laat je dan adviseren door een online marketingspecialist. Bij Designpro helpen we je graag.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2