Meer klanten door een goed design

Meer klanten door een goed design
Jasper
Jasper
2 min. lees plezier
pulse rechts

We hoeven je vast niet te vertellen dat het design van een website belangrijk is. Beland jij ook wel eens op een website waar je je ogen uit kijkt? Of ook wel eens op een website waar je niet kan vinden wat je zoekt of wat niet logisch opgebouwd is? Design is een belangrijk onderdeel en kan je website maken of kraken. Wij geven je een paar belangrijke tips over het design van je website!

Het zit in de details

Een schaduw op een knop geeft afstand van het geheel. Dit is een mooi voorbeeld van hoe knoppen duidelijker te vinden zijn, waardoor de gebruikers niet hoeven te zoeken naar iets simpels zoals een knop. Het is bewezen dat mensen op het internet een kortere aandacht spanne hebben dan een goudvis. Het is dan ook niet gek dat alles vanzelfsprekend moet zijn om de gebruiker niet in de weg te staan.

Materiaal

Kleuren zijn nét zo belangrijk als de functionaliteit

Ook wordt duidelijk dat kleuren heel erg belangrijk zijn. Als kleuren niet matchen of er in het geheel niet fijn uitzien, kan dit al reden genoeg zijn om de bezoeker af te schrikken. Het is dus belangrijk dat de kleuren op elkaar aansluiten. Gebruik hiervoor deze tool die Google aanbiedt!

Icons

Material motion

Beweging is ook steeds populairder aan het worden. Als je ergens op klikt, wil je graag ''feedback'' daarvan hebben. Het kleiner worden van een knop, het veranderen van kleur, het bewegen ervan, uitklappen en nog veel meer zijn goede voorbeelden hiervan. Het is dus belangrijk dat hier rekening mee wordt gehouden.

Stockfoto's of zelfgemaakte foto's?

Last but not least, stockfoto's. Iedereen heeft ze wel eens gebruikt, het is echter niet persoonlijk. Stel: Jouw auto moet weer APK gekeurd worden en je bent opzoek naar een bedrijf die dit goed kan, je zoekt op Google naar bedrijven die geschikt zijn en je komt op een website met alleen stockfoto's, zou jij dit bedrijf bellen? Of zou je liever door blijven zoeken? Veel mensen zoeken dus verder, het is beter hier alvast rekening mee te houden wanneer je jouw website aan het invullen bent. Hierbij nog een voorbeeld van foto's die je beter wel of niet kunt gebruiken. Het is dus prima om een stockfoto te gebruiken, maar zorg wel dat deze bij jouw bedrijf en inhoud van de website past.

stockfotos-of-zelfgemaakte-fotos

Zelf aan de slag!

Lukt het jou om met deze tips het design van je website te optimaliseren? Mooi! Je websitebezoekers zullen er vast heel blij mee zijn, wat je kunt zien aan de resultaten van de website in bijvoorbeeld Google Analytics. Zie je dat de websitebezoekers langer op je website blijven hangen, dus dat de sessieduur langer is? Dan hebben de aanpassingen aan het design een positief effect. Zie je zelfs dat er meer aankopen worden gedaan in je webshop? Super! Zie je echter dat je resultaten niet zijn veranderd of zelfs gedaald? Neem dan contact met ons op, zodat wij kunnen kijken hoe jouw design geoptimaliseerd kan worden!

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2