Wat zijn populaire online designtrends?

De online designtrends
Jasper
Jasper
3 min. lees plezier
pulse rechts

Online zichtbaar, vindbaar én ook nog eens creatief zijn, is belangrijker dan ooit tevoren. Wat vinden bezoekers van een website of webshop leuk om te zien, wat trekt de aandacht en wat maakt het dat de bezoeker overgaat tot actie? Niet alleen het design van een website of webshop is hierbij belangrijk, maar ook het gebruik van animaties zie je steeds meer terugkomen. Elk jaar worden de nieuwe trends besproken. Zo waren de trends optimistische designs, kleuren zoals blauwgroen, zwart is het nieuwe wit, muis animaties en flat logo’s. Inmiddels zijn er alweer een aantal populaire trends bijgekomen. 

Digitale toegankelijkheid

Overheid websites moesten al eerder digitaal toegankelijk zijn, maar nu is het de beurt aan alle andere websites. Met het digitaal toegankelijk maken van jouw website, geef je mensen met een beperking de mogelijkheid om volledig gebruik te kunnen maken van jouw website.

Ook wel muted colors genoemd. In websites worden pastelkleuren vaak gecombineerd. Een combinatie die erg populair is, is lichtblauw met lichtgeel en zachtroze. Kies je ervoor om één van deze kleuren te combineren met wit, dan krijgt de website een kalme en natuurlijke uitstraling. Combineer je een pastelkleur met donkere tinten, dan springen deze er juist meer uit. Mintgroen is onder andere een kleur die je steeds vaker voorbij ziet komen.

Designtrends pastelkleuren

Illustraties van gekleurde poppetjes

Deze illustraties zijn momenteel helemaal in. Ze worden gemaakt in alle kleuren van de regenboog. Veel organisaties zijn hier al mee gestart voor meer diversiteit in hun communicatie uitingen.

Organische figuren

Lekker retro, net als het gebruik van oude lettertypes wat je steeds vaker terug ziet komen. Het is helemaal in om gebruik te maken van organische vormen in verschillende kleuren. Dit geeft je website meer diepgang en maakt het levendig.   

Om in het levendige te blijven: 3D objecten. Geef de bezoeker het gevoel dat hij de producten zo uit het scherm kan pakken, alsof er met de zwaartekracht gespeeld wordt.

Menu’s in verschillende stijlen

Je hebt het vast al vaker voorbij zien komen, dropdownmenu’s. Eerder waren deze juist meer vervelend dan functioneel, maar tegenwoordig is de techniek zo veranderd dat dit echt een upgrade voor je website is. Op de mobiele versie zie je dit dan ook vaak in de vorm van 3 streepjes in de linker- of rechterbovenhoek. Een dropdownmenu geeft zowel op desktop als op mobiel een duidelijk overzicht van welke pagina’s je op de betreffende website kan vinden.

Hoofdmenu in verschillende stylen

Bewegende beelden

Gifjes, gebruik jij ze vaak? Ik zie ze regelmatig in mijn whatsapp gesprekken of Instagram verhalen voorbijkomen. Een leuke manier om je communicatie uitingen aantrekkelijker te maken, je pakt direct de aandacht! Bewegende beelden doen het ook goed op je website, maar gebruik er niet te veel. Dan zorgt het voor te veel afleiding en mist de bezoeker de kern van de boodschap.

Nog even terug in de tijd

Inspelen op de actualiteit blijft altijd belangrijk. Icoontjes die we bijvoorbeeld dachten nooit te maken, waren nu overal in het land te zien. Je ziet dat diverse websites en webshop hier goed op inspelen en de icoontjes aanpassen wanneer er zaken veranderen.

In deze blog heb je veel trends gezien die momenteel nog erg populair zijn! Wil jij één van deze trends laten doorvoeren op jouw website of webshop, maar weet je niet hoe? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we bespreken graag samen de mogelijkheden!

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2