Nieuw: Shopping showcase advertenties

Shopping Showcaseadvertentie
Bram-1
Bram
4 min. lees plezier
pulse rechts

Nieuw in de wonderlijke wereld van online adverteren op Google zijn de Shopping-showcaseadvertenties. Deze zijn het vervolg op, en de uitbreiding van, de shoppingadvertenties. En… nú ook beschikbaar in Nederland.

Laten we beginnen bij het begin. Wat is dat nu precies een shopping-showcaseadvertentie? En wat maakt dit anders dan een gewone shoppingadvertentie?

Het idee van de showcaseadvertentie is om de Googlezoeker te inspireren en te helpen bij het vinden van het juiste product. Ondanks de trend van longtailzoekwoorden, zijn veel zoekopdrachten via Google nog erg vaag en niet gespecificeerd. Zo zoeken mensen op “jurken”, dan heb je nog geen idee wat voor jurk dit moet zijn. Welke kleur, welk merk, voor welke gelegenheid?

Hier kan de showcaseadvertentie helpen. Deze helpt zowel jou als de zoeker. De zoeker krijgt namelijk keuzes voor geschoteld en kiezen uit voorbeelden is nu eenmaal makkelijker dan zelf verzinnen wat je wilt hebben. Tegelijkertijd helpt deze vorm van adverteren jou omdat je zo een hele productengroep in één keer kunt promoten!

Komt dit je bekend voor? Dat kan wel kloppen. Deze advertentievorm heeft namelijk wel wat weg van de Facebook advertentie “Instant Experience”!

Hoe ziet een showcaseadvertentie eruit?

Zien die showcaseadvertenties er anders uit dan shoppingadvertenties? Ja zeker. Deze advertenties staan wel tussen de normale shoppingadvertenties, maar zien er wel anders uit! Ze bestaan uit een hoofdfoto (vaak een sfeerfoto waarin de producten terugkomen) en 3 kleinere product foto’s. Verder wordt jouw bedrijfs- /merknaam getoond. Wanneer de zoeker op de advertentie klikt, komt zij uit op een soort tussenpagina, tussen Google en jouw website. Hier vindt zij:

  • Een korte omschrijving over jouw bedrijf/merk/product
  • Jouw website
  • Alle gerelateerde producten uit jouw shop aan de zoekopdracht!
    (Dus de zoeker die “‘jurken” zocht, krijgt al jouw jurken te zien.)

Vanuit hier kan de Googlezoeker klikken op een product dat zij interessant vindt. Vervolgens komt zij op jouw website terecht: waar ze de jurk kan bestellen.

Wat is het verschil tussen shoppingadvertenties en showcaseadvertenties?

Het verschil tussen shopping- en showcaseadvertenties is dan ook duidelijk: Bij een shoppingadvertentie toon jij één specifiek product, vaak omdat iemand ook een specifieke zoekopdracht had. Terwijl een showcase advertentie juist inzet op de bredere zoekopdrachten. Je kunt dan ook meerdere producten in één advertentie laten zien. 

Dit betekent dat je bij shoppingadvertenties betaalt per klik en bij showcaseadvertenties per betrokkenheid. (We leggen je zo meteen uit hoe dit werkt) 

Dus niet alleen in uiterlijk maar ook in doel en betaalmethode verschillende deze type shoppingadvertenties van elkaar.

Eerder vertelden we je ook over de shoppable image advertenties op Google. Deze zijn helaas nog niet te gebruiken in Nederland, ,maar deze Showcaseadvertenties maken een hoop goed!

Hoe betaal je voor een showcaseadvertentie?

Bij Shopping-showcaseadvertenties dien je een bod aan te geven op basis van CPE (kosten per betrokkenheid). Je betaalt dus per keer dat iemand de showcaseadvertentie openvouwt én deze minimaal 10 seconde bekijkt of dat iemand de advertentie openvouwt én op een van jouw producten klikt.

Je kiest jouw bod, door je af te vragen hoeveel het je waard is om al jouw producten uit één categorie tegelijk te laten zien. Deze producten laat je immers zien aan iemand die opzoek is naar een product gerelateerd aan jouw productcategorie.

Hoe maak jij jouw eerste Shopping-showcaseadvertentie?

Begin met in te loggen op jouw Google Ads account. Navigeer direct naar de tab “Advertentiegroepen”. Hier kun je kiezen voor het maken van een nieuwe groep door op het + icoontje te klikken. Vervolgens geef je aan dat je een groep wilt maken voor jouw shopping campagne.

Je komt dan uit op dit scherm:

Stap 1: Shopping-showcaseadvertentie maken

Hier geef je natuurlijk aan dat je een Shopping-showcaseadvertentie wilt maken. Geef de advertentiegroep een naam en stel een bod in. Zoals gezegd, bied je per betrokkenheid: CPE.

In de volgende stap kun je aangeven of je alle producten uit deze shoppingcampagne wilt opnemen of dat je enkele productgroepen wilt selecteren. 
Indien je alle producten mee wilt nemen in de advertentie groep vink je de optie “Alle producten uit uw campagne gebruiken” aan. 

Wil je specifieke productgroepen kiezen? Vink dan “Producten selecteren” aan.

Stap 2: Shopping-showcaseadvertentie maken

Hier geef je makkelijk aan welke groepen je wenst mee te nemen in de advertentiegroep voor jouw showcaseadvertentie. (Heb je veel advertentie groepen? Zoek dan op naam via het zoekveld).

Klik op opslaan en doorgaan.

Nu is het tijd om de advertenties voor deze groep te maken! Het is aan te raden een advertentie te maken voor elke relevante categoriepagina van jouw website. Zo verhoog je de relevantie tussen de advertentie en jouw webshop.

Stap 3: Shopping-showcaseadvertentie maken

Begin met het invullen van de juiste URL voor de juiste categorie. Wanneer jij een categorie ‘jurken’ hebt moet deze uiteraard linken naar de categoriepagina met jurken en niet naar broeken. Kies ook een zichtbare URL. (Hoe wil jij dat mensen de link zien waar ze op klikken). Voeg vervolgens de afbeelding en tekst voor de kop toe. De afbeelding dient een JPG of PNG-bestand te zijn met een max. grootte van 10 MB. Let ook op de verhoudingen die Google eist van jouw afbeelding: minimaal 600 x 314 pixels (1200 x 628 pixels wordt aanbevolen), hoogte-breedteverhouding 1,91:1.

Vul een zo uitgebreid mogelijke omschrijving toe. Dit is immers jouw moment om de Googlezoeker te overtuigen om te klikken op jouw advertentie! Maak zoveel mogelijk gebruik van de 120 tekens die je hebt! Sluit af met een naam voor deze specifieke advertentie. Je kunt er later voor kiezen om op mobiel een ander URL door te geven.

Wanneer je tevreden bent met wat je ziet in het voorbeeld klik je op opslaan. De advertentie wordt nu binnen 72 uur beoordeelt alvorens deze getoond kan worden.

Hulp nodig met het maken van een Showcaseadvertentie voor jouw webshop? Of het beheren van jouw advertenties helemaal uitbesteden? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze collega’s!

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2