Misschien is het je ontgaan, maar Google wil graag een veiliger internet

SSL voor jouw website
Lisanne-1
Lisanne
1 min. lees plezier
pulse rechts

Google wil dit onder meer aanmoedigen door gebruik van een SSL-beveiliging te belonen. Een SSL-certificaat op jouw website voorkomt dat gegevens tijdens verzending worden gehackt. Ook kan een legale website hierdoor zich onderscheiden van een phishing website. 

Belangrijkste reden is dat je als website-eigenaar verantwoordelijk bent voor de veiligheid van gegevens die bezoekers via de website doorgeven, bijvoorbeeld door het contactformulier. Heb je een webshop of andere commerciële website? In dat geval is een EV SSL-certificaat met groene adresbalk voor jou wellicht van belang. Voor een goede webshop is het belangrijk dat klanten veilig gegevens kunnen achterlaten. Door de groene adresbalk van dit certificaat kunnen bezoekers meteen zien op welke website ze zijn en dat gegevens veilig ingevuld kunnen worden. Een EV SSL-certificaat met groene adresbalk wordt uitgegeven volgens strenge richtlijnen. Hierdoor kan de levertijd behoorlijk oplopen. Een levertijd van twee weken is meer regel dan uitzondering. 

Iets minder relevant is dat Google websites beloond die gebruik maken van een SSL-certificaat met een hogere positie in de zoekresultaten. En een hogere positie in de zoekmachine kan zorgen voor meer bezoekers. Om te profiteren van een hogere positie in de zoekresultaten is het van belang alle pagina's van de website te beveiligen met het certificaat en niet alleen de pagina's waar bezoekers gegevens kunnen invullen. En wanneer een SSL-certificaat ontbreekt, geeft Google Chrome een waarschuwing. 

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2