Longtail zoekwoorden, wat zijn dat?

Lontail zoekwoorden, wat zijn dat?
Lisanne-1
Lisanne
3 min. lees plezier
pulse rechts

Longtail zoekwoorden, wat zijn dat? Longtail zoekwoorden zijn de lange zoekopdrachten die jij, jouw vrienden en ik invullen in zoekmachines zoals Google, welke 3 woorden of meer bevatten.

Bestaan er dan ook shorttail zoekwoorden? Jazeker, logischerwijze rekenen we zoekopdrachten van 1 of 2 woorden tot de shorttail zoekopdrachten.

Hoe zoek jij in Google? Zoek jij met korte en bondige opdrachten? Of ga jij voor de uitgebreidere versie? Als je veelal gebruik maakt van de shorttail zoekopdrachten ontdek je vaak dat de resultaten net niet zijn wat je zoekt.

Hoe een longtail zoekwoord jou helpt met zoeken én vinden

We geven je graag een voorbeeld van hoe een longtail zoekwoord jouw zoekproces makkelijker maakt. Stel je zoekt een printer om foto’s direct van je telefoon te printen op fotopapier. Zodat je de foto’s van jouw vakantie direct kan printen en in een fotoboek kan plakken als herinnering. Als je nu in Google zoekt op ”Printer” vindt Google veel soorten printers voor jou. 626.000.000 webpagina’s vol om precies te zijn. Op deze pagina’s vind je:

  • Kleurenprinters
  • Zwart-wit printers
  • Printers voor op kantoor
  • Maar ook tweedehandsprinters

Een snelle analyse leert jou dat de printer die jij zoekt er niet direct tussen staat. En zoals het gaat op het internet: als je niet binnen enkele seconden vindt wat je zoekt, ben je weg.

Ook wanneer je nog niet precies weet welke printer je wil hebben, als het merk en het type jou niet uitmaken, kan je de zoekopdracht makkelijk specificeren. Zo weet je immers wel dat je een fotoprinter zoekt. Als je de zoekterm ”Printer foto's” invoert bij Google, blijven er nog 2.430.000 resultaten over om uit te kiezen. Ook heb je nu de onnodige tweedehands- en zakelijke printers geëlimineerd uit jouw resultaten lijst.

Uiteraard kun je nu nog een stapje verder gaan en de zoekterm langer maken tot “Fotoprinter printen vanaf je telefoon”. Zo kom je uit bij een specifieke groep printers die voldoen aan jouw eisen. Op deze manier bestel jij binnenkort misschien wel een gloednieuwe: Canon SELPHY CP1000.

Printer longtail zoekwoord

De andere functie van een longtail zoekwoord

Een longtail zoekwoord helpt jou dus niet alleen met vinden wat jij zoekt, maar helpt anderen ook met het vinden van wat zij zoeken: jou.

Wanneer jij de webshop hebt, die deze Canon SELPHY CP1000 verkoopt, kom jij niet bovenaan de resultaten op het woord “Printer”. Zoals je inmiddels weet is hier namelijk bijzonder veel concurrentie op. Hoe meer jij je focust op specifieke zoekwoorden, hoe waarschijnlijker het is om daarop ook gevonden te worden met jouw webshop of website.

Het aantrekken van longtail zoekopdrachten is echter lastiger dan een tekst of pagina te creëren voor de brede, shorttail woorden. Er worden dagelijks immers velen unieke zoekopdrachten ingevoerd en hoe langer de opdrachten, hoe meer variatie hierin zit. Dit betekent ook dat jij jouw pagina of jouw tekst niet meer vol schrijft met één woord. De gehele pagina dient van kwaliteit te zijn en zich te focussen op een bepaald thema/ woord door middel van synoniemen, meervoudsvormen en andere relevante subonderwerpen.

Ga zelf aan de slag!

Jouw website hoger in de Google zoekresultaten krijgen, doe je onder andere door het schrijven van blogs en zoekteksten, linkbuilding, jouw kennis van de markt te delen en meer.

Door jouw kennis te delen creëer je interessante content en vertel je waarschijnlijk vol passie en detail. Hoe kan je nu makkelijker mogelijke longtail zoekwoorden aantrekken dan door gewoon te schrijven vanuit jouw liefde voor jouw vak?

Weten hoe wij jouw website optimaliseren voor longtail woorden? Neem dan contact op met één van onze collega's.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2