Whatsapp advertenties inzetten voor een-op-een contact

Whatsapp advertenties
Roy-1
Roy
2 min. lees plezier
pulse rechts

Ja hoor, ze zijn er: Whatsapp advertenties! Nog geen irritante reclames zien verschijnen tussen jouw gesprekken? Klopt! Dit is ook niet het geval met whatsapp advertenties, nog niet in elk geval.

Hoe werken Whatsapp advertenties?

Wanneer een (potentieel) klant op Facebook of Instagram (zoals je waarschijnlijk al weet zijn deze drie media aan elkaar gekoppeld) een advertentie ziet, kan hij via de advertentie direct naar Whatsapp. Hier kan hij direct met jou appen: persoonlijk contact. Zo vraagt hij bijvoorbeeld of zijn maat van die toffe sneakers nog beschikbaar is of laat hij zijn gegevens achter voor een prijsindicatie voor een nieuw kozijn. Niks geen irritante formulieren, klant en ondernemer praten direct met een elkaar.

Hoe werken Whatsapp advertenties?

Persoonlijke advertenties

En dat is precies waar Whatsapp advertenties op inspelen: persoonlijkheid. Niemand wil schoenen kopen van een webshop of een kozijn laten maken door een onderneming. Je wilt schoenen kopen van een influencer of iemand met een supergave kledingstijl. En dat kozijn laat je zetten door een vakman, iemand met ervaring en een probleemoplossingsmentaliteit. En waarom zou je niet appen met deze vakman als je ook appt met je vrienden, moeder of broer?

Whatsappadvertenties in de toekomst

Whatsapp advertenties direct tussen de gesprekken verwachten we niet op korte termijn. Wel kun je binnenkort, begin 2020, deze advertenties verwachten tussen je statusupdates. Maar daar kijk je nooit, toch?

In het kort:

  • Persoonlijk contact tussen klant en adverteerder
  • Snel contact
  • Geen contactformulieren meer
  • (Nog) geen vervelende advertenties op Whatsapp

Niet altijd bereikbaar per app? Te druk om altijd direct antwoord te geven? Overweeg dan om Whatsapp Business te installeren. Hiermee kun je automatische antwoorden instellen en laat jij mensen weten wanneer ze een reactie kunnen verwachten.

Meer weten over Whatsapp Advertenties? Houd onze blog in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2