Mijn website daalt in de zoekresultaten van Google, wat moet ik doen?

Zoek resultaten Google gedaald
Jordi-1
Jordi
2 min. lees plezier
pulse rechts

Je hebt er veel moeite voor gedaan om in de top 10 van de zoekresultaten van Google te komen. Misschien stond je zelfs wel op nummer 1! Dat is zeker iets op trots op te zijn. Naar verloop van tijd merk je dat jouw website langzaam aan het zakken is. Ineens sta je onder aan de pagina en ben je in paniek. Dat snappen wij natuurlijk als geen ander. Maak je niet druk, tijd voor actie! SEO is nu eenmaal een marathon een geen sprint, belangrijk is dat je hier constant aan blijft werken.

Wij geven je graag dé tips en tricks waardoor je jouw website weer gaat zien stijgen in de zoekresultaten van Google.

Voorbeeld informatie op Google van Designpro

Wat kun je zelf doen?

Nu gaan we over tot actie. Er zijn een aantal punten die je zelf al direct kunt toepassen. Wees niet bang en ben creatief. Probeer verschillende opties en bekijk wat de mogelijkheden zijn en borduur daar op verder. Meten is weten! En dat is ook echt zo bij SEO!

  1. Bekijk wat jouw concurrenten doen. Google heeft nu eenmaal besloten dat de website van jouw concurrent beter voldoet aan de specifieke zoekvraag. Bekijk wat de verschillen zijn en zorg dat jij de website op deze punten verbeterd.
  2. (Her)schrijf de SEO-titel en meta-omschrijvingen. Zijn deze wel aantrekkelijk genoeg en wordt een bezoeker aangezet tot actie?
  3. Herschrijf de content van jouw website. Valt het op dat bepaalde pagina’s flink gedaald zijn? Bekijk dan of deze wel interessante content en beeldmateriaal bevatten en zorg dat de unique selling points van jouw bedrijf duidelijk benoemd worden.
  4. Verhoog de domeinautoriteit van jouw website. Dit doe je door linkbuilding. Staat jouw website benoemd op interessante webpagina’s? Nee? Dan is het een goed moment om hiermee te starten.
  5. Controleer bestaand backlinks en verwijder de slechte.
  6. Bekijk de snelheid van jouw website. Trage websites krijgen een minder hoge positie. Zorg er dus voor dat jouw website zowel voor desktop als mobiel een snelle laadt tijd heeft.
  7. Is de website wel gebruiksvriendelijk? Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd alle pagina’s door te lopen en te bekijken of deze nog wel gebruiksvriendelijk zijn. Niks is zo vervelend als een onduidelijk website.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Het is belangrijk dat je continue aan jouw website blijft werken. Doe je dat een tijdje niet, dan kan het zijn dat de positie van jouw website in de zoekresultaten van Google fluctueert. Geen zin of tijd om dit zelf bij te houden? Neem dan een abonnement af bij een marketing specialist als Designpro.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2