Dé SEA checklist voor Google Ads

De SEA checklist voor Google Ads
Jordi-1
Jordi
2 min. lees plezier
pulse rechts

SEA, betaald adverteren in Google. Tegenwoordig heeft Google een duidelijk stappenplan voor het opzetten van een advertentie. De volgende stap, misschien wel de belangrijkste, is het monitoren van de advertenties. Als je niet precies weet waar je naar moet kijken, is het ook een onmogelijke taak om advertenties te optimaliseren. Online kun je gratis certificaten halen en met een beetje logisch nadenken kun je een heel eind komen. Om je op weg te helpen, hebben wij een checklist samengesteld.

De checklist

  1. Check de uitgaven en bewaak de kosten: (Alle campagnes > Campagnes-tab > Lees totale kosten af in tabel). Stel de periode in van de eerste van de maand tot nu. Wordt het voordelige budget uitgegeven of zijn er slechtlopende advertenties die aangepast moeten worden?
  2. Maak een lijst van alle zoekwoorden die conversies opgeleverd hebben: (Alle campagnes > Zoekwoorden-tab > Tabel sorteren op conversies). Periode instelling: de dag na de vorige keer dat je hiernaar keek tot nu. Kijk af en toe ook naar een maandelijkse of zelfs halfjaarlijkse periode. Dan zie je pas echt welke zoekwoorden de meeste conversies opleveren. Zorg dat je op deze zoekwoorden diverse combinaties maakt. Reken er maar op dat de nieuwe zoekwoorden ook conversies gaan opleveren.
  3. Sluit zoekwoorden uit of voeg ze toe: (Desbetreffende advertentiegroep > Zoekwoorden-tab > Zoektermen-tab). Zoekwoorden die slecht lopen zorgen ervoor dat jouw advertenties minder weergeven worden. Overweeg dan om ze te pauzeren of te verwijderen. Voeg nieuwe relevante zoekwoorden toe om advertenties weer zichtbaar te maken.
  4. Bekijk de kosten per conversie per advertentiegroep: (Alle campagnes > Advertentiegroepen-tab > Tabel sorteren op kosten/conv.). Periode instelling: de dag na de vorige keer dat je hiernaar keek tot nu. Let er wel op dat het aantal klikken per advertentiegroep groter is dan 100 voordat je hier conclusies uit haalt. Kijk af en toe ook naar een maandelijkse of zelfs halfjaarlijkse periode. Dan zie je pas echt de kosten per conversie per advertentiegroepen.

Daarnaast heeft Google Ads een handige tab ‘Aanbevelingen’. Google heeft enige tijd nodig om te leren en jouw advertenties te analyseren, maar kan daarna gerichte aanbevelingen geven. Deze aanbevelingen kunnen jou helpen om de advertenties beter te laten presteren. Zorg dat je minstens 1 keer per maand, maar het liefst vaker Google Ads opent en deze checklist doorneemt. Succes!

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2