Hoe stel ik mijn social media account in als bedrijfsprofiel?

Facebook account als bedrijfsprofiel
Thomas-1
Thomas
2 min. lees plezier
pulse rechts

Op Facebook stel jij jouw bedrijfsprofiel als volgt in:

1.    Log in op jouw eigen persoonlijke Facebook account
2.    Klik rechtsboven in op het driehoekje

Designpro-Facebook-bedrijfspagina-1
 
3.    Hier klik je op pagina maken.
4.    Vervolgens kies je voor “Bedrijf of merk” klik op “aan de slag”

Designpro-Facebook-bedrijfspagina-2
 
5.    Vul jouw paginanaam in en kies jouw categorie door jouw branche in te vullen verschijnen de mogelijke opties voor jouw bedrijf. 

6.    We raden je aan jouw bedrijfsgegevens in te vullen; waar ben je gevestigd, hoe kunnen mensen jou bereiken, etc. Laat je dit liever niet zomaar aan iedereen zien? Dan kun je kiezen voor de optie “Geef mijn adres niet weer. Laat alleen zien dat dit bedrijf is gevestigd in plaats, staat of regio.“ Dit leidt wel tot minder klant contact vanuit je Facebookpagina. 
Klik doorgaan.

Designpro-Facebook-bedrijfspagina-3

7.    Voeg een profielfoto toe. Als bedrijf kun je vaak jouw logo gebruiken. Dit zorgt vaak voor herkenning onder de Facebookbezoekers. De beste afmeting van deze foto is 180 x 180 pixels of 320 x 320 pixels. Zorg er in elk geval voor dat de foto vierkant is. Je kunt deze stap ook overslaan, dit is echter af te raden omdat Facebook draait om afbeeldingen, foto’s zeggen meer dan tekst, dit spreekt aan.

Designpro-Facebook-bedrijfspagina-4
8.    Voeg een omslag foto toe, hier wordt vaak het pand waar uw bedrijf gevestigd is gebruikt. Andere opties zijn bijvoorbeeld een foto van uw product of dienst of eventueel een collage/ samenvoeging van meerder typerende producten van jouw bedrijf. De beste afmeting van deze foto is 828 x 315 pixels. Ook hier kun je deze stap overslaan, zoals gezegd is het aan te raden om wél een foto toe te voegen!

Designpro-Facebook-bedrijfspagina-5
 
9.    Vervolgens kun je jouw pagina verder invullen. Voeg bijvoorbeeld een omschrijving van jouw bedrijf toe.  Je kunt beginnen met het uitnodigen van mensen jouw pagina ‘leuk te vinden’. Dit doe je in de rechter kolom, hier zie je een lijst van jouw eigen vrienden. Ook is het nu tijd voor de eerst post op jouw gloednieuwe Facebookpagina! 

10.    Bekijk hier ons resultaat! https://www.facebook.com/designpronl/ 

Heb je nog vragen? Dan bel je toch met een van onze internetspecialisten?

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2