Het inzetten van SEA

Het inzetten van SEA
Roy-1
Roy
2 min. lees plezier
pulse rechts

Om meer verkeer naar je website te genereren kun je er voor kiezen om SEA in te zetten. Het inzetten van SEA doe je door gebruik te maken van de advertentieruimte die zoekmachines beschikbaar hebben. Bij het adverteren in de zoekmachines betaal je per klik en dus betaal je per bezoeker. Google biedt ook andere biedstrategieën, waarbij je op een andere manier afrekent. Afhankelijk van jouw doel kies je de strategie die bij jou past.

Snel resultaat door SEA

Het adverteren in de zoekmachines is erg interessant als je bijvoorbeeld snel meer verkeer naar je website wilt genereren. Door het inzetten van SEA zie je snel resultaat en dit resultaat is heel eenvoudig te meten. Vanwege het eenvoudig meten van je resultaat kun je een goede analyse maken van jouw advertenties.

SEA is de afkorting van ‘Search Engine Advertising’, en wordt vaak gerelateerd aan Google Ads. Dit is niet gek want de Google zoekmachine is de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Google Ads is het platform waar je de advertenties kunt opmaken. Met SEA maak je advertenties op die getriggerd worden door bepaalde zoekopdrachten die een bezoeker in de zoekmachine intypt. Hoe gerichter jouw advertentie is opgemaakt, hoe beter de resultaten van jouw advertenties.

Voor welke doelen kun je SEA inzetten?

Voordat je begint met het inzetten van het zoekmachine adverteren is het belangrijk dat je vooraf bepaald met welk doel je SEA gaat inzetten. Algemeen gezien zijn er voor een SEA-campagne drie verschillende doelen:

  • Conversies genereren: hierbij is het doel om zoveel mogelijk conversies (zoals verkopen, contactaanvragen of offerte aanvragen) te genereren tegen een bepaalde kosten per conversie of een bepaald budget.
  • Verkeer genereren: hierbij is het doel om zoveel mogelijk bezoekers naar de website te krijgen. Je kunt kiezen voor zoveel mogelijk clicks een gemiddelde CPC (cost-per-click) of zoveel mogelijk clicks tegen een bepaald budget.
  • Naamsbekendheid genereren: hierbij is het doel om zoveel mogelijk bekendheid voor je bedrijf/merk te genereren. Om dit te bereiken wil je dat je advertenties zoveel mogelijk, binnen je budget, worden vertoond.

Direct meetbaar resultaat

Het adverteren op Google of andere zoekmachines is t.o.v. het adverteren in kranten/tijdschriften wél eenvoudig te meten. Zo is het bijvoorbeeld snel en makkelijk te meten hoe vaak jouw advertentie is gezien, hoe veel extra verkeer de advertenties hebben gegenereerd of hoe veel extra conversies deze hebben opgeleverd. 

Je kunt dus direct het behaalde resultaat meten en dit geeft een goed beeld in de prestaties van de advertenties.

Meer weten over hoe je het beste SEA kunt inzetten? Neem dan contact met ons op!

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2