Hoe zet je Google Maps in voor jouw bedrijf?

Hoe zet je Google Maps in voor jouw bedrijf?
Jordi-1
Jordi
2 min. lees plezier
pulse rechts

Wanneer je een zoekopdracht invoert bij Google, dan laat hij altijd de dichtstbijzijnde mogelijkheden voor jou zien. Ben je op een andere locatie, dan zie je dus ook weer andere resultaten. Google wil het de gebruiker op deze manier gemakkelijker maken om een snelle keuze te maken. Thais eten? Hup, hier heb je drie restaurants bij jou in de buurt. Op vakantie en een supermarkt nodig? Kijk, er zit er een op twee kilometer afstand én hij is ook nog open op zondag. Google toont je precies de informatie die je nodig hebt, maar hoe kun je Google Maps nu voor je laten werken?

Zorg dat de route naar jouw bedrijf altijd up to date is

Zijn er wegen aangepast of is de parkeervoorziening verplaatst? Zorg dan dat je dit in Google aangeeft. Ook wanneer er een tijdelijke omleiding is, kun je dit aangeven in Google. Niks is vervelender wanneer iemand jouw bedrijf wil bezoeken en moet omrijden. Ze komen altijd gezelliger binnen als je de omleiding vooraf aangegeven hebt. Zorg ook dat de plek waar de route uitkomt ook de plek is waar de bezoeker wil zijn. Dit is vaak de parkeerplaats, zeker wanneer deze iets van de ingang afligt kan dit waardevol zijn.

Claim de Point Of Interest (POI) van jouw bedrijf

Zijn er interessante locaties om jouw bedrijf die je zichtbaar wil maken? Maak hier dan een POI van, zodat je de omgeving van jouw bedrijf kunt verrijken. Hierbij kun je denken aan thema's als toegankelijkheid, toerisme en aan extra verkoop. Je kunt een POI hetzelfde claimen als dat je dat gedaan hebt met Google mijn Bedrijf. Zorg er wederom voor dat je dit zo volledig mogelijk invult.

Bewuste beïnvloeding

Ook heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld zelf wandelroutes aan Google Maps toe te voegen. Heb jij een horecazaak in de stad of juist buiten de stad en wil je dat Google-zoekers langs jouw restaurant lopen? Maak dan een wandelroute langs leuke bezienswaardigheden én jouw restaurant. Doe je dat een beetje halverwege, dan heb je gegarandeerd succes en komen de wandelaars vast een kopje koffie bij je doen. Met een beetje geluk bestellen ze een hele lunch.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2