Hoe kom ik boven mijn concurrenten in Google? 

Hoe kom ik hoger in Google?
Fay-1
Fay
3 min. lees plezier
pulse rechts

Boven je concurrenten uitstijgen en als eerste verschijnen wanneer een potentiële klant zoekt naar jouw product of dienst, is iets wat veel ondernemers graag willen. "Hoe kom ik hoger in Google?" is een vraag die dagelijks door vele ondernemers wordt gesteld. Het algoritme wordt regelmatig aangepast, wat betekent dat de weg naar de bovenste plek in de zoekresultaten voortdurend verandert.  

Google beoordeelt websites op verschillende factoren om te bepalen wie de felbegeerde topposities krijgt in de zoekresultaten. De meest relevante websites die waardevolle informatie bieden, krijgen vaak de beste plaatsen. Dit is iets waar we ons bij Designpro dagelijks mee bezighouden. Daarom geven we jou een aantal tips om je te helpen dit doel te bereiken. 

Tip 1. Begrijp de basisprincipes van SEO 

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is het proces van het optimaliseren van je website om een hogere positie te krijgen in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. SEO bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder: 

 • Technische SEO: Dit omvat de technische aspecten van je website, zoals laadsnelheid, mobielvriendelijkheid en de structuur van je website. 
 • On-Page SEO: Dit heeft betrekking op de content en HTML-bronnen op je website, zoals zoekwoordoptimalisatie en meta-tags. 
 • Off-Page SEO: Dit richt zich op activiteiten buiten je website, zoals linkbuilding en sociale media marketing. 

Tip 2. Uitvoeren van een grondig zoekwoordonderzoek 

Zoekwoorden zijn de termen die mensen in zoekmachines typen om informatie te vinden. Om hoger te ranken, moet je weten welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt. 

 • Gebruik zoekwoordtools: Tools zoals Google Keyword Planner, Ahrefs en SEMrush kunnen je helpen om relevante zoekwoorden te vinden en te analyseren. 
 • Focus op Long-Tail Keywords: Dit zijn langere, specifieker geformuleerde zoektermen die vaak minder concurrentie hebben, maar zeer gericht zijn op wat gebruikers zoeken. 

Tip 3. Optimaliseer je content 

Content is koning in SEO. Door waardevolle, relevante en goed geschreven content te bieden, kun je hoger komen in zoekmachines. 

 • Kwaliteit boven kwantiteit: Zorg ervoor dat je content van hoge kwaliteit is en past bij de behoeften van je doelgroep. 
 • Gebruik van zoekwoorden: Integreer je gekozen zoekwoorden op een natuurlijke manier in je content. Let wel op! Gebruik het zoekwoord niet té veel in een tekst. Een max van 1.5% op het aantal woorden in een tekst is al voldoende. 
 • Headers en subheaders: Gebruik H1, H2, H3-tags om je content te structureren. Dit maakt het niet alleen goed leesbaarder, maar helpt ook zoekmachines om de inhoud te begrijpen. 
 • Meta-tags: Optimaliseer je meta-titel en meta-omschrijving met relevante zoekwoorden. Deze tags zijn belangrijk voor zowel zoekmachines als gebruikers die door zoekresultaten bladeren. 

Tip 4. Verbeter de technische aspecten van je website 

Een technisch goede website zorgt voor een betere gebruikerservaring en maakt het gemakkelijker voor zoekmachines om je site te indexeren. 

 • Snelheid: Zorg ervoor dat je website snel laadt. Gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights om je snelheid te testen en te verbeteren. Wanneer je website langzaam is, haken veel mensen al snel af.  
 • Mobielvriendelijkheid: Veel mensen gebruiken mobiele apparaten om te zoeken. Een mobielvriendelijke website is cruciaal. Gebruik Google's Mobile-Friendly Test om te controleren hoe je site presteert op mobiele apparaten. 
 • SSL-certificaat: Een beveiligde website (HTTPS) wordt niet alleen door gebruikers gewaardeerd, maar ook door Google. Zorg ervoor dat je website een SSL-certificaat heeft. 

Tip 5. Versterk je linkprofiel 

Links van andere websites naar jouw site (backlinks) zijn een belangrijke rankingfactor. 

 • Kwalitatieve backlinks: Richt je op het verkrijgen van backlinks van relevante en autoritaire websites. Dit kan door middel van gastblogs, samenwerking met influencers of het aanbieden van waardevolle content die anderen willen delen. 
 • Interne links: Gebruik interne links om bezoekers door je website te leiden en zoekmachines te helpen de structuur van je site te begrijpen. 

Tip 6. Maak gebruik van lokale SEO 

Als je een lokaal bedrijf hebt, is lokale SEO van groot belang. 

 • Google Mijn Bedrijf: Maak een profiel aan op Google Mijn Bedrijf en zorg ervoor dat alle informatie correct en volledig is. 
 • Lokale zoekwoorden: Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor je locatie, zoals "bakkerij in Amsterdam". 

Tip 7. Monitor en analyseer je resultaten

SEO is een continu proces. Het is belangrijk om je prestaties regelmatig te monitoren en aan te passen waar nodig.

 • Analytics: Gebruik Google Analytics om het verkeer naar je website te volgen en te begrijpen waar je bezoekers vandaan komen.
 • Search Console: Deze tool helpt je om de prestaties van je site in de zoekresultaten te controleren en eventuele technische problemen op te lossen.
 • Aanpassingen en updates: Blijf je SEO-strategie aanpassen en verbeteren op basis van de data die je verzamelt.

Hoe kan Designpro jou helpen om hoger in Google te komen?  

Bij Designpro begrijpen wij goed hoe de zoekmachines werken, en hebben we de ervaring om jouw website hiervoor te optimaliseren. Samen met jou ontwikkelen we een plan om je ranking in Google te verbeteren, wat uiteindelijk leidt tot meer conversies.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2