Hoe krijg ik meer volgers op Social Media?

Hoe krijg ik meer volgers op Social Media?
Dylan-1
Dylan
2 min. lees plezier
pulse rechts

Wanneer je een Social Media kanaal opzet voor jouw bedrijf, wil je natuurlijk wel dat al jouw mooie posts worden gezien, geliked en gedeeld! Hiervoor heb je volgers nodig. Mensen die jouw pagina’s willen volgen en dus op de hoogte blijven van jouw posts en andere activiteiten.

Nu zijn niet alle volgers even kwalitatief. Volgers kopen hoeft namelijk niet te leiden tot meer interactie met jouw pagina. En dan is een volger niets meer waard dan een getalletje op jouw pagina. We zijn dus op zoek naar échte volgers, mensen die interesse hebben in jouw bedrijf: de identiteit, de activiteiten, nieuwtjes en meer.

Designpro geeft je enkele tips voor het verzamelen van geïnteresseerde volgers.

Benieuwd hoe je meer volgers krijgt op jouw Social Media kanalen? Wij geven je dé tips en tricks hoe je dit makkelijk zelf kunt doen.

Verzamel volgers binnen je eigen netwerk

Begin met het verzamelen van volgers binnen je eigen netwerk. Nodig je eigen netwerk op het kanaal uit. Stuur jouw klantenbestand een mailtje met een uitnodiging voor jouw pagina. Heb je een nieuwsbrief? Dan is dat dé plek om jouw nieuwe Social Media kanaal te promoten.

Voeg jouw Social Media kanalen toe aan de handtekening van je mail.

Mochten jouw klanten de eerste uitnodiging hebben gemist, zorg dan dat ze bij al jouw volgende e-mails er niet omheen kunnen: jij bent ook te vinden via Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest en meer. Voeg de icoontjes (incl. link) toe aan jouw handtekening. Ook mensen buiten jouw normale klantenbestand krijgen wel eens een mailtje van je, ook zij weten nu dat ze je ook op Social Media kunnen vinden.

Promoot je nieuwe kanaal via je bestaande kanaal.

Heb je al een Facebook kanaal? Maar heeft jouw gloednieuwe Instagram pagina nog geen volgers? Promoot deze dan via de Facebookpagina!

Instagram: Hashtags

Hashtags, hashtags en nog meer hashtags. Welke woorden omschrijven jouw Instagram post? Verzin er zo veel je kunt. Hoe meer tags, hoe meer kans dat jij een geïnteresseerde volger target.

Creëer interactieve en relevante content

Door een reactie te vragen aan jouw (eerste) volgers zorg je ervoor dat het netwerk van jouw volgers jouw post ook zien. Ook een “Tag jouw vriend die…” is een goede techniek. Op deze manier worden mensen buiten jouw netwerk direct aan jouw post verbonden.  Daarbij moeten jouw posts natuurlijk van top kwaliteit zijn: grappig, informatief, goed beeldmateriaal (of beter nog: video’s!), bij de identiteit van jouw bedrijf passen etc.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2