Hoe maak je een bedrijfsaccount op Instagram?

Hoe maak je een bedrijfsaccount op Instagram?
Shannon-1
Shannon
1 min. lees plezier
pulse rechts

Bevindt jouw doelgroep zich op Instagram? Dan is het een goed idee om jouw bedrijf te promoten via dit kanaal. Het is dan belangrijk dat je een bedrijfsprofiel aanmaakt, omdat je zo inzichten kunt verkrijgen in de statistieken van je profiel en berichten. Maar hoe maak je een bedrijfsprofiel op Instagram?

Maak een Instagram-account aan

Heb je nog geen Instagram-account? Maak deze dan aan. Dit doe je eenvoudig door de Instagram app te installeren en de stappen te volgen om een account aan te maken. Tijdens dit proces kun je ervoor kiezen om je Facebook-account te koppelen met je Instagram-account. Doe dit als je al een Facebook-account hebt, omdat je zo berichten tegelijk op zowel Facebook als Instagram kunt plaatsen.

Schakel over van een persoonlijk account naar een professioneel account

Na het aanmaken van een Instagram-account beschik je automatisch over een persoonlijk account. Het is belangrijk om over te schakelen naar een bedrijfsaccount voor meer functies. Dit doe je door rechtsonder op je profielfoto te klikken en naar je profiel te gaan. Klik dan rechtsboven op de drie streepjes om het menu te openen. Ga naar 'Instellingen', kies 'Account' en scroll naar beneden tot je 'Overschakelen naar professioneel account' ziet. Klik hierop om de overschakeling te starten. Volg de stappen en je hebt een professioneel account! Klaar om je doelgroep te bereiken met jouw content? Als je denkt dat je hulp nodig hebt bij het creëren van professionele content, neem dan contact met ons op voor contentcreatie voor je Instagrampagina.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2