Hoe gebruik je LinkedIn stories voor jouw bedrijf?

Hoe gebruik je LinkedIn stories voor jouw bedrijf?
Dylan-1
Dylan
2 min. lees plezier
pulse rechts

Geen tijd om de hele tekst te lezen? Bekijk dan onze infographic. Benieuwd naar de hele tekst? Onder de afbeelding kun je verder lezen! Het begrip stories ken je vast al van Facebook, Instagram, Snapchat en Whatsapp. Je ziet foto’s, video’s, teksten of advertenties voorbij komen die maar 24 uur te zien zijn. Bij Instagram is het mogelijk om de stories op te slaan in highlights, deze zijn dan ten alle tijden beschikbaar voor jouw volgers.

Het begrip stories ken je vast al van Facebook, Instagram, Snapchat en Whatsapp. Je ziet foto’s, video’s, teksten of advertenties voorbij komen die maar 24 uur te zien zijn. Bij Instagram is het mogelijk om de stories op te slaan in highlights, deze zijn dan ten alle tijden beschikbaar voor jouw volgers.

Na ruim een jaar testen in Amerika, is het eindelijk mogelijk om via LinkedIn stories te delen. De basis is hetzelfde als bij de andere social media. Jij zorgt voor de content, upload dit als een story en vervolgens is jouw verhaal 24 uur zichtbaar voor anderen.

Linkedin Stories infograpic

Hoe kun je LinkedIn stories zakelijk gebruiken?

Een groot voordeel van stories is dat je content kunt delen, die je liever niet op je tijdlijn plaatst. Jouw stories zijn tenslotte maar 24 uur door anderen te bekijken. Je laat hiermee een korte indruk achter en doordat het vaak maar een foto of video is, kost het ook minder tijd om stories te maken. Het draagt bij aan de zichtbaarheid van jouw bedrijf en laat op een speelse manier zien wat jou bezighoudt. Berichten die je liever niet op je tijdlijn deelt, maar wel op je stories kunt delen zijn:

  • Kijkje achter de schermen van jouw werkleven
  • Uitjes met collega’s of vakgenoten
  • Een mooie locatie waar je een zakelijke afspraak gemaakt hebt

Maar ook berichten waar je snel aandacht voor wilt kun je goed delen via LinkedIn stories:

  • Openstaande vacatures
  • Projecten waar je mee bezig bent
  • Tips vanuit jouw expertise

Een voordeel ten opzichte van berichten in je tijdlijn is dat je kan zien wie jouw verhaal bekeken heeft. Als een gebruiker jouw verhalen regelmatig bekijkt, kun je een privébericht sturen en bijvoorbeeld jouw dienst of product persoonlijk aanbieden.

Het is mogelijk om via jouw privé account van LinkedIn, stories te posten voor de bedrijven waar jij aan gekoppeld bent! Ga dus snel aan de slag en maak jouw bedrijf meer zichtbaar op LinkedIn.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2