Online adverteren met Google Ads en Microsoft Ads

Online adverteren: Een gids voor Google Ads en Bing Ads
Roy-1
Roy
3 min. lees plezier
pulse rechts

Online advertenties helpen bedrijven hun doelgroepen te bereiken via zoekmachines. Deze platforms gebruiken pay-per-click (PPC) advertentiemodellen, wat betekent dat adverteerders betalen voor elke klik op hun advertenties. In deze introductie tot Google Ads en Microsoft Ads bespreken we de advertentietypes, voordelen, en hoe je kunt beginnen met adverteren op deze platforms.

Google Ads

Google Ads is een krachtig platform voor online adverteren en biedt verschillende soorten advertenties aan om je bedrijf te helpen groeien. Hier volgt een uitleg over de verschillende advertentietypes, hun voordelen en een stappenplan om te beginnen.

Advertentietypes

 • Zoekadvertenties: Tekstadvertenties die in de zoekresultaten van Google verschijnen, ideaal voor het targeten van gebruikers die actief zoeken naar wat je aanbiedt.
 • Display-advertenties: Visuele advertenties op websites binnen het Google Display Netwerk, perfect voor het vergroten van merkbekendheid.
 • Videoadvertenties: Getoond op YouTube en andere sites, ideaal voor het aantrekken van aandacht en het opbouwen van engagement.
 • Shopping-advertenties: Speciaal voor retailers, toont deze advertenties je producten direct in de zoekresultaten, compleet met afbeelding en prijs.
 • App-advertenties: Bevorderen van app-installaties en interactie over verschillende Google-platformen.
 • Remarketing: Helpt om bezoekers die je site eerder bezocht hebben maar niets kochten terug te halen.

Voordelen van Google Ads

 • Onmiddellijke zichtbaarheid: Zodra je advertentie live is, begint het verkeer naar je site te stromen.
 • Budgetcontrole: Je bepaalt zelf hoeveel je uitgeeft met instelbare dagbudgetten.
 • Meetbare resultaten: Duidelijk inzicht in prestaties van je advertenties, waaronder klikken en conversies.
 • Gerichte advertenties: Bereik specifieke doelgroepen met gedetailleerde targetingopties zoals locatie, demografie en interesses.
 • Flexibiliteit: Je kunt campagnes op elk moment aanpassen, pauzeren of stoppen.

Microsoft Advertising

Microsoft Advertising, voorheen bekend als Bing Ads, is het advertentieplatform van Microsoft. Advertenties worden getoond op de Bing-zoekmachine, andere Microsoft-eigendommen en partnerwebsites. Het platform biedt een aantal unieke voordelen die het aantrekkelijk maken voor adverteerders:

 • Minder concurrentie: Omdat er minder adverteerders zijn op Bing dan op Google, zijn de kosten per klik vaak lager, wat kan leiden tot een hogere ROI voor adverteerders.
 • Koopkrachtige gebruikers: Bing-gebruikers hebben over het algemeen een hoger inkomen en meer koopkracht, wat kan resulteren in meer winstgevende conversies van advertentiecampagnes.
 • Integratie met LinkedIn: Microsoft Advertising biedt als enige advertentieplatform de mogelijkheid om te targeten op basis van LinkedIn-profielgegevens, zoals functietitel, bedrijfsnaam en industrie. Dit is vooral waardevol voor B2B-marketeers.
 • Uitgebreide demografische targeting: Naast de gebruikelijke targetingopties, biedt Microsoft Advertising gedetailleerdere demografische targeting, wat adverteerders helpt specifiekere doelgroepen te bereiken.
 • Toegang tot een ouder publiek: Bing trekt over het algemeen een ouder publiek aan dan Google, wat nuttig kan zijn voor adverteerders die zich richten op consumenten in oudere leeftijdsgroepen.

Deze combinatie van lagere concurrentie, koopkrachtige gebruikers, unieke integraties en specifieke demografische kenmerken maakt Microsoft Advertising een waardevolle aanvulling op elke online advertentiestrategie.

Hoe te beginnen met adverteren

Om te beginnen met Google Ads of Bing Ads, volg je deze stappen:

 1. Account opzetten: Maak een account aan bij Google Ads of Microsoft Advertising. Vul je basisbedrijfsinformatie en betalingsgegevens in.
 2. Doelen stellen: Bepaal wat je wilt bereiken met je advertenties, zoals meer websitebezoek, meer verkopen, meer leads genereren, of je merkbekendheid vergroten.
 3. Doelgroep en trefwoorden kiezen: Kies wie je wilt bereiken en welke trefwoorden ze waarschijnlijk gebruiken.
 4. Advertenties maken: Ontwerp advertenties die opvallen. Zorg voor een duidelijke oproep tot actie en link naar een relevante landingspagina.
 5. Budget en bieden: Stel een dagbudget in en kies hoe je wilt bieden. Je kunt handmatig bieden of automatische strategieën gebruiken die bepalen hoeveel je betaalt per klik.
 6. Monitoring en optimalisatie: Volg hoe je advertenties presteren en maak aanpassingen waar nodig, zoals het wijzigen van je biedingen of trefwoorden.

Deze stappen helpen je om effectief je advertentiecampagnes te beheren en je online aanwezigheid te verbeteren.

Google Ads en Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) zijn beide krachtige tools voor online marketing. Door hun unieke kenmerken en voordelen te begrijpen en effectief te gebruiken, kunnen bedrijven hun zichtbaarheid vergroten en meer klanten bereiken. Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het opzetten van je campagnes? We helpen je graag verder.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2