Do’s & don’ts wanneer je zelf teksten gaat schrijven

Do’s and don’ts wanneer je zelf teksten gaat schrijven
Fay-1
Fay
2 min. lees plezier
pulse rechts

Na het investeren in een nieuwe website verwacht je natuurlijk resultaten te zien, maar soms blijven deze uit. Dit kan vaak liggen aan de kwaliteit van de teksten op je site. Als je teksten niet goed presteren in zoekresultaten, kan dat komen door meerdere factoren, zoals gekopieerde inhoud of teksten die niet voldoen aan de SEO-normen van Google. Een goed begin is cruciaal, daarom volgt hier een handleiding met tips voor wat je moet vermijden en wat juist aan te raden is in het schrijven van webteksten.

Vijf don’ts

  1. Gebruik niet te veel vakjargon:  Niet iedere bezoeker begrijpt vakjargon. Schrijf duidelijk en in begrijpelijke taal.
  2. Vermijd clichés: Benadruk de unieke krachten van jouw organisatie en vermijd uitgekauwde zinnen als 'Met meer dan tien jaar ervaring' of 'uw partner voor'.
  3. Overmatig gebruik van keyword: Hoewel het belangrijk is dat keywords regelmatig in de tekst voorkomen, kan een teveel ervan irritant zijn voor de bezoekers en de tekst minder goed doen scoren bij Google. Gebruik synoniemen en meervoudsvormen.
  4. Gebruik niet te veel tekst: Zorg dat het voor de bezoeker direct duidelijk is welke informatie zij kunnen verwachten op de pagina. Te veel tekst kan overweldigend zijn en bezoekers afschrikken.
  5. Gebruik één aanspreekvorm: Kies een aanspreekvorm die past bij jouw doelgroep en gebruik consequent 'u' of 'je'.

Vijf do’s

Nu gaan we ons focussen op de punten die je wél moet toepassen:

  1. Weet voor wie je schrijft: Schrijf met een specifieke doelgroep in gedachten.
  2. Verdeel je tekst in alinea’s: Dit maakt je tekst overzichtelijk en makkelijker te scannen.
  3. Maak gebruik van pakkende titels: Zorg voor een duidelijke H1 en minstens twee H2 titels. Gebruik deze om veelgestelde vragen te adresseren.
  4. Wees creatief: Doe inspiratie op bij concurrenten, maar zorg dat je teksten origineel zijn en jouw unieke kwaliteiten benadrukken.
  5. Zorg voor een duidelijke call-to-action: Maak het makkelijk voor bezoekers om te doen wat je van hen verwacht, zoals contact opnemen, een offerte opvragen of een aankoop doen.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2