Waarom klikken bezoekers op mijn website snel weg?

Waarom klikken bezoekers op mijn website snel weg?
Bram-1
Bram
2 min. lees plezier
pulse rechts

Een hoog ‘bounce’ percentage is iets wat we niet willen. Dit betekent namelijk dat een bezoeker op jouw website vrijwel meteen weg klikt. We kunnen ook wel stellen dat het eigenlijk helemaal geen bezoeker is. Want wat heeft dit opgeleverd? Een goede vindbarheid van websites is van belang. Daarnaast moet deze zo ingericht worden dat bezoekers ook lang blijven en overgaan tot actie. Waarom klikken bezoekers snel weg? Wij hebben enkele mogelijke oorzaken op een rij gezet:

Langzame website

Eén van de grootste ergernissen is toch wel een website die langzaam is. Veel bezoekers zullen jouw website snel verlaten wanneer deze niet snel laad. Met speciale tools kunnen wij de snelheid van jouw website checken. Eventuele problemen die ervoor zorgen dat deze langzaam is kunnen wij direct verhelpen.

Geen goede content

Goede content dat op de juiste manier is geschreven leest fijn voor een bezoeker. Informatie die fouten bevat of op een lastige manier geschreven is zal zorgen voor irritaties. Teksten zijn namelijk ook wel het visiteplaatje van jouw website en bedrijf.

Slechte lay-out

Een goede eerste indruk zorgt ervoor dat bezoekers langer blijven en sneller overgaan tot actie. Tussen de vele concurrenten op het internet moet jij er tussen uit springen. Met een mooie lay-out val je op! Indien de vormgeving van een website rommelig of oud bollig is kan dit een negatieve invloed hebben. Hoe oud bollig moet het bedrijf dan wel niet zijn?

De website komt niet betrouwbaar over

Een website moet betrouwbaar overkomen. Zeker in deze wereld waar Hackers actief zijn speelt dit een grote rol. Een website zonder HTTPS verbinding kan ervoor zorgen dat bezoekers de website snel verlaten.

Niet mobiel vriendelijk

Een responsive website is onmisbaar! Tegenwoordig worden websites niet alleen via de normale computers bezocht. Ook smartphones en tablets zijn populair. Wanneer jouw website zich niet aanpast aan het formaat van het apparaat haken mensen snel af. Het eeuwig scrollen en zoomen wilt niemand meer.

Heb jij te maken met veel snelle websiteverlaters? Wij onderzoeken de redenen en helpen jouw website zó te optimaliseren dat deze niet alleen gevonden maar ook echt bekeken wordt.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2