Waarom zijn goede filters belangrijk op je webshop?

Waarom zijn goede filters belangrijk op je webshop?
Jasper
Jasper
2 min. lees plezier
pulse rechts

Heb je een webshop vol producten die je nog liever vandaag dan morgen verkoopt? Dan is het belangrijk dat je bezoekers snel de juiste producten vinden waar ze naar zoeken. Niets is zo vervelend als je het product waar je naar op zoek bent niet gemakkelijk kunt vinden. Hoe zorg je ervoor dat jouw bezoeker snel zijn product vindt? Je helpt ze door gebruik te maken van filters!

Filter je producten en creëer overzicht voor je bezoeker

Heb je veel verschillende soorten producten? Of is er een product verkrijgbaar in meerdere kleuren? Dan is het ideaal om filters in stellen waarmee je als het ware een trechter creëert voor je bezoeker. Met als eindresultaat een overzicht van producten die aansluit bij de wensen van je bezoeker. Zo kun je bijvoorbeeld jouw bezoeker laten filteren op merk, kleur, maat of prijs. De niet relevante producten vallen weg, waardoor het veel makkelijker voor je bezoeker is om een keuze te maken.

Goede filters op je webshop levert je ook nog eens voordelen op!

Met het filteren van je producten creëer je meer pagina’s op je webshop. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt waar. Doordat je de verschillende producten opsplitst op bijvoorbeeld kleur, krijg je specifieke pagina’s per kleur en daardoor meer pagina’s. Een aantal van deze pagina’s kun je laten indexeren door Google. Je geeft dan aan dat Google deze pagina’s mag zien en laten zien via de zoekmachine. Dit geeft je voordelen op het gebied van je online vindbaarheid. Zo komen je bezoekers vanaf de zoekmachine direct uit op een gespecificeerde pagina van producten. Maar pas op dat je niet te veel filterpagina’s laat indexeren, Google heeft niet altijd alle tijd om elke pagina te bekijken en zal deze dan overslaan. Dit is niet het enige voordeel, er zijn meer voordelen van filters voor zowel je bezoeker als jouw webshop. We hebben er een paar voor jou op een rij gezet:

  • Gebruiksvriendelijker voor je bezoeker
  • Je webshop wordt sneller, alleen relevante producten worden getoond
  • Makkelijker om te navigeren door de webshop
  • Je bezoeker kan sneller een keuze maken en sneller kopen
  • Maak het je bezoeker makkelijker op jouw webshop

Wil jij het de bezoeker op jouw webshop ook makkelijker maken? Of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2