Wanneer zet ik Google Shopping in?

Wanneer zet ik Google Shopping in?
Lisanne-1
Lisanne
2 min. lees plezier
pulse rechts

Google Shopping, iedereen heeft hier, misschien wel dagelijks, mee te maken. Als consument zie je deze advertenties regelmatig terugkomen in de Google Zoekresultaten. Dus laten we eerst eens kijken naar hoe deze advertenties eruit zien.

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is de visuele advertentie indeling van Google Ads die zich richt op het genereren van meer verkopen. Boven de normale zoekresultaten of aan de rechterzijde, vind je regelmatig beeldmateriaal van de producten die jij in Google zoekt.

Zoek jij naar ‘blauw hoogpolig tapijt’ dan krijg je de foto’s te zien van tapijten webshops die via Google Shopping adverteren. Je ziet: een afbeelding, product naam, prijs, webshop naam en via welke ‘provider’ de advertentie is ingekocht.

Je hebt dus nog voordat jij op de advertentie klikt (en dus voordat de adverteerder kosten maakt) al informatie verzameld. Wanneer jij vervolgens op de advertentie klikt, is de kans dat jij overgaat tot aankoop relatief groot.

De producten van een webshop worden automatisch ingeladen en dagelijks nagelopen op basis van de producten die op de webshop vermeld staan. Dit gaat via Google Merchant center.

Voordelen Google Shopping

De voordelen van Google Shopping op een rijtje:

  • De collectie wordt dagelijks geüpdatet
  • Visueel uitnodigend 
  • De klikken leveren een hogere kans tot conversie op (Immers weet de consument al hoe jouw product eruit ziet en wat het kost)
  • Mobiel-weergave-proef 
  • Mensen die producten specifiek googelen, zijn al in de aankoop fase beland, waardoor de kans op aankoop nog meer stijgt

Google Shopping is de volgende stap voor jouw webshop. Maak een campagne aan wanneer jouw webshop voldoende producten heeft en je meer verkopen wilt generen. Het visuele aspect van de advertenties helpen jou relevante kliks te krijgen van potentiële klanten die specifiek op zoek zijn naar jouw product. 

Meer weten? Ben jij benieuwd of Google Shopping interessant is voor jouw webshop?

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2