Welke kleuren moet ik gebruiken op mijn website?

Wat doen kleuren op jouw website?
Jasper
Jasper
2 min. lees plezier
pulse rechts

Deze vraag is misschien al eens bij je opgekomen: wat doen de kleuren op mijn website met mijn websitebezoekers? Daar geven we je graag het antwoord op! Als je bezoeker binnenkomt op je website beslist hij binnen een paar seconden om te blijven of direct weer te vertrekken. Als de kleuren aanspreken en de juiste uitstraling geeft aan je website, blijft je bezoeker. Je bezoeker steekt tijd in het bekijken van je website en gaat met interesse verder.

Kleurgebruik op je website

Onbewust doen kleuren wat met ons. Kleuren geven je namelijk een bepaald gevoel. Neem bijvoorbeeld het verschil in gevoel als je naar de kleuren zwart en roze kijkt. Zo geeft elke kleur zijn eigen gevoel af. Om de kleuren van jouw website en dus ook jouw huisstijl te bepalen, is het belangrijk dat je kijkt naar welk gevoel jij de websitebezoeker wil geven. De kleur roze past bijvoorbeeld niet bij een begrafenisonderneming, daarvoor in de plaats kan je beter donkerblauw gebruiken. Voor een kinderopvang kan je bijvoorbeeld de kleur roze gebruiken met andere lichte tinten om een vertrouwd gevoel af te geven. Hier zijn nog enkele andere kleuren en de emoties die ze vaak oproepen:

  • Rood: passie, energie, urgentie, kan ook waarschuwingen signaleren.
  • Blauw: betrouwbaarheid, rust, vertrouwen; vaak gebruikt voor banken en bedrijven.
  • Groen: natuur, gezondheid, rust; ideaal voor milieu-gerelateerde en organische producten.
  • Geel: optimisme, vrolijkheid, jeugdigheid; trekt aandacht en kan opwinding creëren.
  • Zwart: elegantie, kracht, mysterie; geschikt voor luxe producten.
  • Wit: zuiverheid, eenvoud, veiligheid; vaak gebruikt om openheid en reinheid te suggereren.

Door het juiste kleurenpalet te kiezen, kan je de gewenste stemming en boodschap van je website effectief overbrengen en de bezoekerservaring versterken.

Kleurgebruik voor Call-to-Action's

Je kunt ook kleuren gebruiken om je bezoeker over te laten gaan tot actie. Nu kan ik me voorstellen dat je denkt: hoe doe ik dat met kleuren? Vaak heb je een doel met je website. Je wilt graag afspraken maken of dat je bezoeker een offerte aanvraagt. Je kunt voor deze acties een knop maken op je pagina’s. Deze knop noemen we ook wel een call to action. Gebruik voor deze knoppen een contrasterende kleur die goed opvalt, zoals rood, oranje of groen. Welke kleur je daarvoor gebruikt is afhankelijk van de overige kleuren in je website. Kies een kleur die opvalt en je ziet dat je bezoeker daar gebruikt van zal maken.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2