Wat is een heatmap en wat kan ik ermee?

Wat is een heatmap
Bram-1
Bram
1 min. lees plezier
pulse rechts

Een heatmap wordt ook wel warmtebeeld genoemd. Hiermee kan worden getoond waar bezoekers van een website naar kijken. De delen van de website waarop de blik van de klant het meest en ook wel het langst bleef rusten krijgt een bepaalde kleur. Op deze manier weet jij welk onderdeel het meeste opvalt en/of de meeste aandacht trekt.

Soorten heatmaps

Er zijn verschillende soorten heatmaps:

Klik heatmap

Hiermee kun je zien waar de bezoekers hebben geklikt. Door de verschillende kleuren wordt duidelijk waar er weinig of juist veel wordt geklikt.

Scroll heatmap

Deze geeft aan hoe ver de gebruikers van een website naar beneden scrollen.

Beweging heatmap

Deze vertelt je hoe een gebruiker over de website beweegt met de muis.

Maar wat doe je vervolgens met deze informatie?

Door het gebruiken van heatmaps krijg je informatie over het gedrag van een bezoeker. Welke onderdelen worden er veel bekeken? Krijgen ze alles goed te zien? Waar klikken ze op? Met deze informatie kun je jouw website nog gebruiksvriendelijker maken en beter inrichten.

Doelen stellen

Om het beste resultaat te krijgen is het van belang vooraf doelen te stellen. Wat wil je precies analyseren? Wil je controleren of bezoekers bepaalde informatie wel zien? Of ze daadwerkelijk ook op die ene button klikken? Ons team internetmarketingspecialisten helpt u graag met het formuleren van doelen, het maken van een heat map en het verbeteren van de website.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2