Wat is een salespagina?

Wat is een salespagina?
Lisanne-1
Lisanne
1 min. lees plezier
pulse rechts

Een salespagina is een pagina die specifiek bedoeld is om een product of dienst aan de bezoeker te verkopen. Het doel van een salespagina is dan ook altijd om de bezoeker aan te zetten tot een verkoop. Op de pagina wordt een vraag of probleem gesteld, de oplossing wordt geboden en vervolgens kan de bezoeker direct de aankoop doen. Dit allemaal op één pagina!

Wanneer heb ik een salespagina nodig?

Het antwoord op deze vraag is simpel: als je jouw product of dienst online wil verkopen. De bezoeker belandt op de salespagina als diegene geïnteresseerd is in jouw product of dienst. Op de salespagina geef je de bezoeker de kans om twee acties uit te voeren: een aankoop doen of de pagina te verlaten. Hierdoor geef je de bezoeker niet de kans om afgeleid te worden om andere handelingen uit te voeren in plaats van de aankoop te doen.

Wat bevat een goede salespagina?

Een goede salespagina bevat de volgende onderdelen:

  • De vraag of probleem die de bezoeker heeft
  • Een oplossing hiervoor
  • Call to action om het product of dienst te kopen

Het is belangrijk dat de teksten die de vraag/ probleem en oplossing beschrijven goed geschreven zijn. Deze tekst moet de bezoeker namelijk overtuigen om jouw product of dienst te kopen. Zorg er daarnaast ook voor dat de call to action knoppen in de vorm van bestelknoppen opvallen, zodat de bezoeker er niet naar hoeft te zoeken.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2