Wat is marketing automation?

Wat is marketing automation?
Bram-1
Bram
1 min. lees plezier
pulse rechts

Marketing automation is een breed begrip en is mogelijk in verschillende vormen. De vertaling van marketing automation is het automatiseren van marketingprocessen. Met deze technologie kun je bijvoorbeeld geautomatiseerde mails sturen, advertentiecampagnes automatisch laten sturen en meer. Het draait allemaal om het optimaliseren van de customer journey met leadgeneratie als doel.

Waarom kiezen bedrijven voor marketing automation?

Er zijn meerdere voordelen die deze technologie met zich meebrengt:

  • Bespaart tijd: Herhalende werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd door de software.
  • Het verhoogt je relevantie van je doelgroep: je kunt content aanbieden dat aansluit op de interesses en gebeurtenissen van je (potentiële) klanten.
  • Data wordt meer inzichtelijk gemaakt: een database met profielen van alle afzonderlijke contacten wordt opgezet door de software.
  • Meer leads: door het automatiseren en personaliseren van het conversiepad haal je je doelgroep over om een conversie te maken.

Wanneer is het relevant voor mij?

Als je het optimaal wilt inzetten is het belangrijk dat je hiervoor genoeg tijd vrijmaakt. Deze tijd moet natuurlijk wel beschikbaar zijn of je moet iemand hiervoor in dienst nemen. Daarnaast komt specialistische kennis over het opzetten van winstgevende campagnes en over de tools ook goed van pas. Het is namelijk erg complex, omdat je er onder andere zo veel kanten mee op kan. Toepassen binnen je bedrijf doe je dus niet zomaar. Daarom schakelen veel bedrijven hier specialisten voor in. Wil je graag weten of het binnen jouw bedrijf kan worden toegepast? Neem dan contact met ons op!

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2