Wat is Online Marketing?

Wat is online marketing?
Jordi-1
Jordi
3 min. lees plezier
pulse rechts

Wat is online marketing? Dit zijn alle activiteiten die een bedrijf uitvoert op het internet om zijn product of dienst onder de aandacht te brengen bij (potentiële) klanten. Het bedrijft brengt daarbij een effectieve en meetbare online boodschap over aan zijn doelgroep, om ervoor te zorgen dat vooraf opgestelde marketingdoelen worden behaald. Dit kan bijvoorbeeld op social media zijn, maar ook op Google of per mail. Op deze manier probeer je zoveel mogelijk te verkopen aan jouw klanten óf een zo groot mogelijke naamsbekendheid te creëren. Klinkt simpel, maar dat is het echter niet. Achter de meeste online marketing uitingen schuilt een geheel uitgewerkt marketingplan met funnels en tactieken, waardoor potentiële en huidige klanten het beste kunnen worden beïnvloed om hun product of dienst te kopen. Dit kan betaald, maar ook organisch.

Betaalde online marketing

Onder betaalde online marketing wordt het adverteren op internet verstaan. Denk dan aan adverteren op social media of Google Ads, oftewel SEA. Op social media kun je advertenties op je berichten zetten. Je stelt een budget in hoeveel jij wil uitgeven en wie je doelgroep hiervoor is. Hierdoor zullen gebruikers van dat social media platform jouw bericht zien zonder dat zij jou volgen – als zij in jouw doelgroep zitten. Als je advertentie inhoudelijk goed is en als je de juiste mensen bereikt, kan jou dit veel nieuwe volgers en klanten opleveren. Je kan ook betaald adverteren op Google, genaamd SEA. Het inzetten van SEA doe je door gebruik te maken van de advertentieruimte die zoekmachines beschikbaar hebben. Bij het adverteren in de zoekmachines betaal je per klik en dus betaal je per bezoeker. Er zijn diverse biedstrategieën die je kunt kiezen, bij elke strategie betaal je op een andere manier voor je bezoekers.

Organische online marketing

Met organische online marketing wordt ‘gratis’ verkeer bedoelt. Dit zijn meestal mensen die op jouw website komen door een trefwoord te googelen, waarna jij tevoorschijn komt zonder daarvoor te adverteren. Je verschijnt dan aan de linkerkant van het scherm onder de advertenties die als eerste getoond worden. Om ervoor te zorgen dat je bij de juiste trefwoorden naar voren komt, moeten de teksten op jouw website goed aansluiten op de trefwoorden waarop jij gevonden wil worden. Dit heet SEO: Search Engine Optimization.

Waarom is het onmisbaar?

Wie zit er tegenwoordig niet op het internet? Bijna niemand inderdaad. Via het internet kun je je goed focussen op jouw doelgroep, in tegenstelling tot het adverteren op een groot billboard langs de weg. Dan is waarschijnlijk het grootste gedeelte van de mensen die jouw advertentie zien, niet jouw doelgroep. Daarnaast is op internet ook van alles meetbaar. Je kunt zien wat het effect van jouw campagne is, waardoor je hiervan kunt leren en hierop kan sturen. Waarom online marketing ook onmisbaar is, is omdat je interactie kan hebben met je klanten. Je klanten kunnen bijvoorbeeld op je social media berichten reageren, waar jij dan ook weer op kunt reageren. Of vraag middels een poll in een social media bericht hun mening. Door interactie te hebben met je klant, ontstaat er klantbinding wat resulteert in terugkomende klanten.

Online marketing door Designpro

Benieuwd wat online marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Bij Designpro kunnen wij alle soorten online marketing werkzaamheden voor jou uit handen nemen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2