Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Wat is zoekmachine optimalisatie
Jordi-1
Jordi
2 min. lees plezier
pulse rechts

Eigenlijk moet elk bedrijf aan zoekmachine optimalisatie (in Engels: Search Engine Optimalisation) doen. Waarom? Omdat 96% van de Nederlanders internet gebruiken. Deze mensen maken ook gebruik van zoekmachines. In zoekmachines voeren zij een opdracht in, waarna de beste resultaten over het gehele internet naar boven komen. Kom jij niet voor in die resultaten? Dan zal je ook geen websitebezoekers op deze wijze kunnen genereren. SEO is het optimaliseren van je website met als doel om zo hoog mogelijk bij relevante zoekopdrachten in de resultaten te komen. Besteed jij hier geen aandacht aan? Dan zal je waarschijnlijk ook geen nieuwe websitebezoekers genereren vanuit de zoekmachines.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Het is helaas niet zo dat je na één keer optimaliseren klaar bent. Zoekmachine optimalisatie is een doorlopend proces. Dit komt onder andere doordat Google regelmatig de eisen voor een goed online vindbare website aanpast. Google wordt namelijk steeds slimmer, waardoor bepaalde trucjes op een gegeven moment niet meer werken. Hiervoor moet je dan weer een andere oplossing vinden en dit ook weer toepassen op je website. Waarom SEO ook een doorlopend proces is, is omdat het een kwestie is van testen wat voor jouw website en jouw websitebezoekers werkt. Werkt de eerste backlink strategie beter dan de verbeterde strategie? Ga dan weer terug naar de oude strategie. Merk je dat je blogs over een bepaald onderwerp beter worden bekeken dan blogs over een ander onderwerp? Ga dan meer over het onderwerp schrijven die goed gelezen wordt. Steek dan ook niet te veel moeite in iets wat niet werkt, maar kijk naar wat wel werkt en ga dat optimaliseren.

SEO toepassen

Er vallen meerdere werkzaamheden onder SEO. Wel is er één werkzaamheid die je moet uitvoeren voordat je begint met zoekmachine optimalisatie, namelijk een SEO-check. Tijdens de SEO-check kijk je hoe jouw website op verschillende belangrijke aspecten scoort. Op basis van deze gegevens kun je bepalen wat je graag wil verbeteren en wat er juist al heel goed gaat. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meer content te schrijven voor op je website, zoals blogs en kennisbankteksten. Ook kan je gaan werken aan een linkbuildingstrategie of zoektermen aanmaken. Genoeg werkzaamheden waaruit je kunt kiezen dus!

Zoekmachine optimalisatie door Designpro

Bij Designpro zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie werkzaamheden voor allerlei soorten bedrijven. Wij helpen meer dan 200 klanten met het verbeteren van hun online vindbaarheid. Van teksten optimaliseren tot de social media bijhouden en van blogs schrijven tot de metagegevens optimaliseren. Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen en hoe wij denken jouw online vindbaarheid te kunnen verbeteren? Neem dan contact met ons op!

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2