Wat zijn breadcrumbs?

Wat zijn breadcrumbs
Jordi-1
Jordi
2 min. lees plezier
pulse rechts

In de Nederlandse volksmond ook wel broodkruimelnavigatie of kruimelpad genoemd. Door breadcrumbs toe te voegen aan je website of webshop kan een bezoeker gemakkelijk navigeren. Een website of webshop heeft vaak veel verschillende pagina’s waar een bezoeker op door kan klikken. Met een kruimelpad ziet een bezoeker het digitale pad dat hij doorlopen heeft en kan zo gemakkelijk terug klikken naar vorige pagina’s. Door de positieve navigatie op de website of webshop, maak je deze een stuk gebruiksvriendelijker.

Hoe kun je een breadcrumb herkennen?

Een broodkruimelnavigatie kun je op verschillende plekken in een website of webshop vinden, zo staat deze vaak boven- of onderaan een pagina. De stappen (pagina’s) die een bezoeker doorlopen heeft, worden in de breadcrumb weergeven. Bijvoorbeeld:

Designpro > Kennisbank > Wat zijn breadcrumbs

Zoals je ziet begint een kruimelpad met de homepagina en eindigt het met de huidige pagina. Vaak wordt de pagina waar de bezoeker zich op dat moment bevindt aangeduid met een afwijkende kleur. Dit maakt het ook makkelijk om terug te navigeren naar een categorie- of subcategoriepagina.

Wat zijn de voordelen van breadcrumbs op het gebied van SEO?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om breadcrumbs toe te voegen aan je website of webshop. Ook op het gebied van SEO kun je veel voordeel behalen. De belangrijkste voordelen van een kruimelpad zijn:

  • Zoals al eerder genoemd wordt de gebruiksvriendelijkheid van je website of webshop verhoogt. Het is voor een bezoeker gemakkelijk om tussen verschillende pagina’s te navigeren en overzichtelijker waar een bezoeker zich op dat moment bevindt op de website of webshop. Hierdoor is de kans op een hogere positie in Google groter.
  • Daarnaast zorgen breadcrumbs ook voor interne links, dit heeft weer een positieve invloed op de zoekwoordposities.
  • Door de juiste hiërarchie van de pagina’s in te stellen, worden belangrijke pagina’s door Google sneller herkent en dus sneller geïndexeerd.

Heeft jouw website of webshop al breadcrumbs?

Weet je niet zeker of het plaatsen van een kruimelpad een toegevoegde waarde voor jouw website of webshop heeft? Neem dan contact op met Designpro! Wij beantwoorden graag al jouw vragen!

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2