slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-12
Anna
5 december 2018
3 min. lees plezier
Designpro.nl

5 redenen waarom je niet op nummer 1 staat in Google

Uit onderzoek blijkt dat 24,78% op het eerste (organische) zoekresultaat klikt. 57,57% klikt op een van de eerste vijf zoekresultaten. Meer dan de helft(!) kijkt dus niet verder dan de eerste vijf. Jij als bedrijf wilt hier natuurlijk tussen staan, zodat het bezoekersaantal en de conversie hoog zijn. Echter lukt dit niet altijd en zie je de concurrent schitteren bij de eerste vijf resultaten. Hoe kan het zijn dat jij er niet tussen staat? Wij geven je ‘5 redenen waarom je niet op nummer 1 staat in Google’.

1. Je website is te traag

De laadtijd van je website is belangrijk voor zowel de conversie als Google zelf. Het spreekt voor zich dat een potentiële klant weg klikt als het te lang duurt voordat een pagina is geladen. Uit onderzoek blijkt dat 76% van de bezoekers de pagina verlaat bij een lange laadtijd. De conversie daalt door het hoge bouncepercentage (bezoekers die zonder een actie te verrichten meteen de website verlaten). 

Google is elke dag bezig met de zoekresultaten. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder hoe je website functioneert. Als het lang duurt voordat de pagina geladen is, zal Google je minder hoog beoordelen, waardoor je zult zakken in de zoekresultaten. 

2. Je website is niet mobiel vriendelijk

Google hecht veel waarde aan een mobiel vriendelijke website. Logisch, aangezien het aantal mobiele zoekopdrachten blijft stijgen. In 2017 was dit al 55%, dit is nu nog meer gestegen. Het is dus belangrijk om je website goed zichtbaar te hebben op mobiele apparaten. Je doet dit niet alleen voor je (potentiële) klanten, maar ook voor Google. In maart 2018 introduceerde Google ‘mobile first index’. Eerst wordt er gekeken naar je mobiele website en daarna naar je desktop website. Hieruit blijkt dat mobiele bereikbaarheid dus daadwerkelijk doorslag geeft. 

3. Je schrijft geen artikelen waar mensen naar op zoek zijn

Mensen zoeken vaak via Google omdat ze een vraag hebben. Ze zijn op zoek naar antwoorden. Dit is de kans voor jouw bedrijf om die vragen te beantwoorden! Als jij als kledingontwerper een artikel schrijft over ‘de fashiontrends van 2019’, dan zullen bezoekers op je artikel komen die zoeken op ‘de fashiontrends van 2019’. Je biedt dus nieuwe content, houd je website actueel en genereert meer bezoekers op je pagina. Dit bij elkaar opgeteld zal je meer waardering opleveren van Google, waardoor je hoger komt in de zoekresultaten. 

4. Je hebt geen SSL-verbinding

Voorheen verdiende je bonuspunten door een SSL-verbinding te hebben (https) in plaats van een ‘normale’ verbinding (http). Sinds 1 juli 2018 is het zelfs zo belangrijk dat er bij een website zonder SSL-verbinding wordt aangegeven dat de website niet veilig is. Je wilt niet dat je potentiële klanten vertrekken, omdat ze lezen dat je een onveilige website hebt. Ook beloont Google deze veilige verbindingen, waardoor je er eigenlijk niet meer omheen kunt. 

5. Haal fouten uit je website

Er zijn verschillende manieren om je website te laten checken op fouten. Fouten in je website en kapotte coderingen zijn slecht voor je positie in Google. Wat al eerder werd aangegeven is dat Googlewaarde hecht aan goede websites die de bezoekers voorziet van informatie die juist gepresenteerd wordt, zowel de desktop versie als de mobiele versie. Door fouten uit je website te halen krijg je ook een ‘schonere’ code, die weer makkelijk te lezen is door Google en ook de laadtijd reduceert. 

            

Kom ik met deze stappen op nummer 1 in Google?

Er valt nog veel te verbeteren als het gaat om de SEO op je website, alleen hiermee kan je al grote vorderingen maken. Elke stap die je maakt naar het perfectioneren van je SEO-werkzaamheden is een stap in de juiste richting. Het is een proces van verbeteren en aanpassen. Wij kunnen je daar ook mee helpen, zodat je verder kunt gaan met waar je goed in bent, namelijk: ondernemen!

Wil je nu ook weten hoe jij je website kunt verbeteren? Laat hier je website checken, zodat je weet waar de zwakke plekken van jouw website zitten!

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Google partner

Google partner

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 25 jaar Actief op het web
  • 2250 + Klanten gingen u voor
  • 6200 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2022 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: