slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-Portret 3a
Lisanne van Zwienen
17 januari 2019
3 min. lees plezier
Designpro.nl

Bing Ads inzetten 

Als je onze blog een beetje volgt, of je een beetje verdiept in de wereld van de onlinemarketing, ben je inmiddels bekend met Google Ads. Maar heb je ook wel eens gehoord van Bing Ads? 

Hoewel Google duidelijk de marktleider is op het gebied van online zoekmachines is Bing verantwoordelijk voor het beantwoorden van ongeveer 4% van de Nederlandse zoekopdrachten. Waar Bing nog niet erg veel wordt gebruikt op de mobiele telefoon, ligt het marktaandeel van Bing op de desktop flink hoger, dit is namelijk ruim 8%. 

Daarbij komt dat als je adverteert via Bing Ads, jouw pareltjes van advertenties niet alleen te zien zijn via de zoekmachine Bing maar ook via Yahoo! Dan hebben we het gelijk over zoekmachine nummer 2 én 3! Yahoo! Was in 2018 verantwoordelijk voor gemiddeld 2% van de zoekopdrachten in Nederland.

Miljoenen zoekopdrachten via Bing en Yahoo

Nu klinken deze percentages misschien niet bijzonder hoog, maar bedenk wel dat we het over miljoenen, zo niet miljarden zoekopdrachten per dag hebben. Daarbij komt, waarom zou je een groep potentiële klanten links laten liggen? Dat is alsof je een mega billboard naast de snelweg zet, maar bij 8 op de 100 voorbijgangers zet je deze even uit. Dat is allesbehalve efficiënt, vind je niet? 

Waarom je Bing Ads zou moeten toevoegen aan je online marketingstrategie 

Daarom zijn we bij Designpro ook gecertificeerd in Bing Ads. Zo kunnen we jou helpen ook deze groep zoekers en internetgebruikers aan te spreken. We hebben onze Bing experts gevraagd waarom Bing nu steeds populairder wordt als advertentie kanaal. 

De kosten van Bing Ads liggen vaak veel lager

Juist omdat Bing (nog?) niet zo groot is als zijn veelkleurige concurrent, is Bing ook een goedkoper middel om online te kunnen promoten. Voor dezelfde doelen en met dezelfde biedstrategieën liggen die kosten gemiddeld 35% lager (dan met Google Ads). Zo kun je voor een lager bod net zo specifiek targetten, zo gaan je investeringskosten omlaag en dus je rendement omhoog! 

"Wil je gewoon informeren wat Bing Ads voor jouw bedrijf kan doen? Wij ook! We gaan graag met jou, vrijblijvend, in gesprek."

Vraag advies aan bij Designpro

Concurreren zoals het hoort met Bing Ads 

Met Bing Ads kun je jouw SEA optimaliseren! Uiteraard heeft Bing Ads zo zijn eigen regels, maar erg streng kunnen we deze niet noemen. Je hebt de vrijheid om ‘ouderwets’ de strijd aan te kunnen gaan met je concurrenten. Zonder belemmerd te worden door beperkende eisen en grenzen van concurrentie. 

Op veel apparaten is Bing Ads de standaard zoekmachine 

Internet zelf is een snel communicatie- en naslagmiddel. Internetgebruikers willen dingen zo snel én makkelijk mogelijk vinden en weten. Dus een extra stap of een andere instelling? Dat kost moeite en tijd. Soms moet je er zelfs eerst het een en het ander voor opzoeken, alvorens je iets kunt aanpassen. Dus:

Zou jij de standaard ingestelde zoekmachine aanpassen?

Bing is tegenwoordig op vele apparaten de standaard ingestelde zoekmachine. Waarom zouden mensen dit aanpassen?  (Mede) hierdoor neemt het marktaandeel van Bing toe. 

Niet óf of, maar én en 

Nu willen wij helemaal niet insinueren dat je moet overstappen van Google Ads naar Bing Ads. We willen je graag vertellen dat er meer is dan alleen het online promoten met Google. Wij zijn juist voor een sterke combinatie van beide platformen! Zo verkoop trek je bezoekers aan van én creëer jij naamsbekendheid bij een zo groot mogelijke doelgroep. 

Bing Ads is dit duidelijk met ons eens, je kunt namelijk makkelijk jouw Google Ads campagne importeren naar je Bing Ads. Zo sla je twee vliegen in één klap. Dus ja, Bing is zeker kleiner dan Google. Maar is dat dan een reden om je schuldig te maken aan zoekmachine-discriminatie? Waarom zou je deze groep mensen uitsluiten als klant? Dat is voor geen van beiden fijn, voor de potentiële klant niet én voor jou als ondernemer niet. 

Wanneer begin jij met jouw Bing Ads campagne?

"Zullen wij met jou meedenken over je Bing Ads en Google Adwords campagnes?"

Vraag advies aan bij Designpro

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Google partner

Google partner

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 25 jaar Actief op het web
  • 2250 + Klanten gingen u voor
  • 6200 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2022 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro