Verstand van wat we doen
Bekijk onze certificeringen
Sinds januari 2018 heeft iedereen toegang tot de betaversie van de nieuwe versie van Google Search Console Bèta, ook wel bekend als Google Webmaster Tools. Vooral de lay-out heeft een facelift gekregen, maar de gebruiksvriendelijkheid is er ook zeker op vooruitgegaan. Daarnaast biedt de betaversie van de Google Search Console meer functies als het gaat om SEO-data. In de nieuwe versie is er meer aandacht voor ‘ouderwetse’ problemen als duplicate content, crawl budget en index bloat (wanneer er pagina’s geïndexeerd worden, die juist niet geïndexeerd moeten worden). In deze blog lees je alles over wat je met de betaversie van de nieuwe Google Search Console kunt.
Google Search Console is een tool welke veel informatie geeft over hoe bezoekers jouw website waarderen. Daarnaast kun je in de Google Search Console ook inzicht krijgen in hoe Google jouw website nou eigenlijk leest. Door in de afgelopen jaren feedback van gebruikers te verwerken heeft Google de mogelijkheden die de tool biedt kunnen verbeteren. In de nieuwe versie zijn er nog maar twee rapporten beschikbaar, namelijk een rapport over de prestaties van de site en de indexdekking van de site.
In dit nieuwe rapport valt op het eerste gezicht gelijk het nieuwe uiterlijk op. Het nieuwe uiterlijk is een stuk netter en daarbij is ook de gebruiksvriendelijkheid een stuk beter. De data van het zoekanalyserapport is nu verplaatst naar het rapport ‘Prestaties’ in de betaversie van de Search Console. Het nieuwe rapport heeft, in tegenstelling toot de oude versie, meer opties om data van je website te tonen. Waar in de oude Search Console je data tot 90 dagen kon zien, is het in de nieuwe mogelijk om data te zien t/m 16 maanden terug. Een grote vooruitgang dus, met deze ontwikkeling is het eindelijk mogelijk om de prestaties van een bepaalde maand te vergelijken met de prestaties van een jaar eerder in dezelfde maand.
De nieuwe functionaliteiten die dit rapport biedt, zijn vooral de details. In vergelijking met de oude versie is het nu mogelijk om filters in te stellen op het totaal aantal klikken, totaal aantal vertoningen, de gemiddelde CTR en de gemiddelde positie.
In het rapport ‘Indexdekking’ zijn de rapporten ‘Sitemaps’, ‘Crawlfouten’ en ‘Indexeringsstatus’ gecombineerd tot één rapport. De combinatie van deze data en de extra functies bevat ‘Indexdekking’ veel meer informatie over hoe de website in Google is geïndexeerd.
Het rapport is opgedeeld in vier gekleurde blokken met elk hun eigen paginastatus. Zo kun je in de nieuwe Google Search Console filteren op volgende statussen: ‘fout’, ‘geldig met waarschuwing’, ‘geldig’ en ‘uitgesloten’. Waar in de oude versie alleen de crawlfouten werden getoond, kun je nu dus veel beter zien waar het goed gaat en waar het fout gaat. In vergelijking met de oude versie neemt de nieuwe Google Search Console dus veel onduidelijkheid weg.
Door te filteren op paginastatus kun je specifieke redenen vinden over de status van de ingediende pagina. Ook deze specifieke redenen zijn uitgebreider dan in de oude versie van de Google Search Console.
Oude pagina statussen | Nieuwe pagina statussen |
Oude pagina statussen
| Nieuwe pagina statussen
|
Zoals je kunt zien, zijn er veel meer pagina statussen beschikbaar welke informatie geven over de manier van indexeren door Google en waar een pagina van de website misschien niet goed wordt opgenomen in de zoekresultaten van Google.
Een nieuwe functie binnen het rapport ‘Indexdekking’ is de validatiefunctie. Wanneer er een crawlfout werd gevonden kon je deze in de oude versie als ‘gecorrigeerd’ markeren, in de nieuwe versie van de Google Search Console kun je per crawlfout een validatie aanvragen. Bij het aanvragen van een validatie zal Google de URL opnieuw gaan crawlen. Nadat de validatie is afgerond krijg je per mail een melding en kan je zien welke URL’s wel of niet door de validatie zijn gekomen.
Wanneer een URL na validatie nog steeds een fout aangeeft, dan weet je dat je de desbetreffende URL nog de nodige aandacht moet geven.
De uitgebreide rapporten van de Google Search Console Bèta geven een beter beeld van de manier waarop Google jouw website eigenlijk ziet. Door gebruik te maken van de Google Search Console kun je snel en eenvoudig schakelen en verbeteringen aanbrengen op de website. De nieuwe Search Console is nog steeds alleen beschikbaar in bètaversie waardoor er nog kleine kinderziektes kunnen voorkomen. Dit betekent dat we in de toekomst nog veel verbeteringen aan de nieuwe rapporten kunnen verwachten.
Ik ben via Google bij Designpro terechtgekomen. Wat direct aansprak was de professionele uitstraling. Na het eerste contact ben ik de samenwerking aangegaan met Designpro, de medewerkers van Designpro denken graag met je mee en ik ben zeer te spreken over de service die Designpro verleent. Er wordt snel geschakeld en mijn wensen worden snel en goed opgepakt. Wat ik ook echt handig vind, is het systeembeheer, de content vullen kan ik zelf waardoor ik niet telkens contact op hoef te nemen met de websitebouwer. Designpro krijgt van mij een dik verdiende 9.
Er bestond al wel een oude website, of eigenlijk slechts een onderdeel van een portal, voor onze mooie camping in Noorwegen. Dit voldeed natuurlijk niet aan onze wensen. We wilden hiervoor dan ook graag een eigen website hebben. Op advies van een bevriende collega kwamen wij bij Designpro uit voor de realisatie van deze website.
Het ontwerp is gebaseerd op een ontwerp van een andere kennis van mij, deze is goed overgenomen en aangevuld waar nodig door Jasper van Designpro. We hebben dan ook veel direct contact gehad met deze Front-end developer, wat leidde tot het huidige resultaat. Onze complimenten over het resultaat. Wij zijn 100% blij! Een 9 is dan ook minimaal ons cijfer.
Wij zijn bij Designpro terecht gekomen omdat wij een lokaal bedrijf zochten met kennis van het inrichten van websites.
Onze opdracht voor Designpro was om een website te bouwen, die modern en slank was. Dat wil zeggen met adequate informatie maar zonder overbodige ballast. Dat is prima gelukt. De website is overzichtelijk en door ons, als relatieve leken, makkelijk te beheren.
De samenwerking met Designpro is prima; de lijntjes zijn kort en er is persoonlijke aandacht over en weer.
Wij bevelen Designpro van harte aan.
Onze website is ontworpen en gerealiseerd door Designpro, de keuze om ook online marketing bij Designpro onder te brengen was snel gemaakt. In onze branche hebben we naam gemaakt, ons doel is dan ook om onze naamsbekendheid in tact te houden. Daarnaast willen we ook goed gevonden worden door particulieren.
Na een start met lager resultaat kunnen we zeggen dat het de goede kant op gaat en we gevonden worden! Designpro heeft zich vanaf dag 1 ingezet voor ons en daar zijn we dan ook heel blij mee. De samenwerking vinden wij nu heel goed tot bijna perfect te noemen. Het valt ons op dat degene die ons bezoekt heel goed bekend is met de materie, en de dienst verleent op uiterst gepaste wijze. Acties die besproken zijn, worden meteen ondernomen en doorgezet. Ga zo door! - Onder druk de Beste!