slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
suzanne-closeup
Suzanne
22 maart 2024
3 min. lees plezier
Designpro.nl

De opkomst van virtuele influencers 

Stap voor stap verandert de wereld van online marketing. En nu staat er een nieuwe speler op het toneel: de virtuele influencer. Deze digitale avatars hebben niet alleen merken, maar ook consumenten wereldwijd geïntrigeerd, en ze zorgen voor een frisse wind in de wereld van influencer marketing. Laten we eens dieper ingaan op dit opkomende fenomeen en waarom ze zo'n indruk maken. 

 

Wat zijn virtuele influencers? 

Virtuele influencers zijn eigenlijk kunstmatig gecreëerde personages die eruitzien als mensen en opduiken op sociale media. Met behulp van geavanceerde 3D-animatietechnologie worden ze ingezet om merken te promoten, producten aan te prijzen en te communiceren met volgers op platforms zoals Instagram, TikTok en YouTube. 

 

 

Waarom zijn virtuele influencers populair? 

Authenticiteit en creativiteit: Ze bieden merken een unieke kans om creatieve verhalen te vertellen en unieke content te produceren die de aandacht trekt. Deze digitale karakters kunnen perfect worden afgestemd op specifieke merkwaarden en boodschappen, wat resulteert in een authentieke en op maat gemaakte ervaring voor hun volgers. 

Controle en consistentie: Merken hebben volledige controle over het uiterlijk, de stem en het gedrag van virtuele influencers. Hierdoor kunnen ze een consistente boodschap overbrengen en risico's minimaliseren die vaak gepaard gaan met menselijke influencers. Dit helpt merken om hun identiteit te behouden en te beschermen. 

Grensverleggende mogelijkheden: Ze kunnen dingen doen die menselijke influencers niet kunnen. Ze reizen naar virtuele werelden, beleven buitenaardse avonturen en communiceren zelfs met andere virtuele personages. Dit opent de deur naar innovatieve marketingcampagnes die de verbeelding van het publiek prikkelen. 

 

De impact op online marketing

Ze hebben een enorm bereik en kunnen een sterke betrokkenheid genereren bij hun volgers. Ze hebben een toegewijde fanbase die actief betrokken is bij hun content, wat resulteert in meer zichtbaarheid voor merken en producten die ze promoten. Merken hebben de kans om innovatieve samenwerkingen aan te gaan. Deze samenwerkingen variëren van gesponsorde content tot co-creatie van producten en virtuele evenementen. Hierdoor kunnen merken hun verhaal op nieuwe manieren vertellen en zich onderscheiden van de concurrentie. Door te investeren in virtuele influencers kunnen merken zichzelf op de voorgrond plaatsen van technologische ontwikkelingen en anticiperen op toekomstige trends in online marketing. Virtuele influencers tonen aan hoe technologie de manier waarop we communiceren en interageren met merken transformeert. 

 

 

Hoe worden virtuele influencers gemaakt?

Het begint vaak met het ontwerpen van een concept voor het personage, inclusief uiterlijk, persoonlijkheid en stijl. Vervolgens wordt 3D-modellering gebruikt om een gedetailleerd digitaal model van de influencer te maken, waarbij elk aspect van het karakter zorgvuldig wordt vormgegeven. Animatie komt dan in het spel, waarbij bewegingen, expressies en gedragingen worden geanimeerd om het personage tot leven te brengen. Ten slotte wordt stemsynthese gebruikt om een stem te creëren die past bij de persoonlijkheid. Door deze geavanceerde technologieën en nauwgezette processen ontstaan virtuele influencers die levensecht en boeiend zijn voor hun publiek. 

 

De nieuwe frontlinie van online marketing? 

De opkomst van virtuele influencers markeert een nieuw tijdperk in online marketing. Technologie en creativiteit komen samen en bieden merken nieuwe kansen voor groei en succes. Ze zullen impact hebben op hoe merken zichzelf promoten en communiceren met consumenten in de digitale wereld.

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Gecertificeerd Google Partner

Gecertificeerd Google Partner

Bij Designpro zijn we trots op onze status als Google partner, een erkenning die onze toewijding...

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2024 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: