slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-Portret 3a
Lisanne
14 juni 2021
3 min. lees plezier
Designpro.nl

Heb jij de nieuwe extensie in Google Ads al ingesteld?

Het kan eindelijk: Afbeeldingen gebruiken in Google Ads en Microsoft Ads. Door deze nieuwe extensie is het mogelijk om afbeeldingen te plaatsen naast de Google Ads advertenties. Op deze manier kun je een potentiële bezoeker van jouw website direct laten zien welke producten of diensten je aanbiedt. Zo kun je de potentiële bezoeker aanmoedigen om op de link van jouw website te klikken in plaats van op die van de concurrent.

Maar wat houdt het precies in?

Zoals gezegd is het nu mogelijk om een afbeelding als extensie te gebruiken in je Google en Microsoft advertenties. Als dit ingesteld wordt komt er een kleine afbeelding naast de tekst te staan om je boodschap extra te versterken. Hieronder een voorbeeld van hoe het er uit kan gaan zien:

pallets-voorbeeld-afbeeldingen

Zoals op de afbeeldingen te zien is wordt er gebruik gemaakt van een vierkante foto, dit formaat gebruikt Google. Om je foto dus zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken wordt geadviseerd om vierkante foto’s te uploaden.

Waarom zou ik deze extensie gebruiken?

Door een afbeelding aan de advertentie toe te voegen wordt de aandacht van je doelgroep langer vastgehouden. Volgens Google zorgt het toevoegen van een afbeelding voor een stijging van 5% in het doorklikpercentage. Dit lijkt misschien niet heel veel maar het kan uiteindelijk het verschil maken.

Je valt sneller op tussen de grote menigte van adverteerders, een afbeelding is namelijk altijd makkelijker en sneller te begrijpen dan een stuk tekst. Daarnaast krijgt de klant meteen een goed beeld van het product of van de dienst.

Waar moet ik rekening mee houden?

Beeldextensies zijn op dit moment nog in bèta, het is nog maar op bepaalde accounts beschikbaar, je Google-account moet langer dan 90 dagen open zijn om er gebruik van te kunnen maken. Daarnaast moet het account een goede reputatie hebben op het gebied van beleidsnaleving. Ten slotte moet het account zich bevinden in een geschikte branche. Het kan dus zijn dat deze extensie op jouw account nog niet beschikbaar is. Wil je hier meer over lezen? Dan kan dat hier. Hieronder zijn een aantal dingen waar rekening mee moet worden gehouden:

  • Beeldextensies zijn gratis; je betaalt een bedrag per keer dat erop geklikt wordt.
  • Er is een maximum van het aantal afbeeldingen dat kan worden geüpload; dit zijn 20 afbeeldingen. Naar mijn idee meer dan genoeg!
  • Er zijn een aantal regels waar je rekening mee moet houden bij het gebruiken van deze extensie, deze kun je hier vinden.
  • Houd bij het gebruik maken van deze extensie rekening met een wachttijd van ongeveer 5 dagen, deze tijd is nodig om de afbeelding goed te keuren.
  • Google adviseert om vierkante afbeeldingen te gebruiken bij de advertentie.
  • De extensie werkt ook dynamisch, dit betekent dat geselecteerde afbeeldingen van de pagina waar de advertentie heen leidt automatisch kunnen worden toegevoegd aan je tekstadvertentie, deze optie kan je inschakelen bij het maken van de advertentie.

Hoe schakel ik deze extensie in?

Om deze extensie in te kunnen schakelen moet je eerst kijken of je account voldoet aan de eisen; deze zijn hierboven te vinden. Als dit het geval is kan je de extensie makkelijk vinden onder het tapje extensies bij het maken van een advertentie. Vanaf hier kan je ervoor kiezen om een beeldextensie aan te maken en selecteer de gewenste afbeeldingen. Zorg wel dat de afbeeldingen voldoen aan de richtlijnen! Klik op opslaan en de beeldextensie is gemaakt.

Hulp nodig?

Het team van Designpro staat graag voor je klaar. Heb je vragen over jouw Google Ads of Microsoft Ads advertenties, dan helpen we je graag verder. Neem vandaag nog contact op en binnen 2 weken staat jouw advertentie online.

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Gecertificeerd Google Partner

Gecertificeerd Google Partner

Bij Designpro zijn we trots op onze status als Google partner, een erkenning die onze toewijding...

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2024 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: