slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
19 november 2020
3 min. lees plezier
Designpro.nl

Wat zijn de voordelen van Google Analytics 4?

Misschien heb je het al meegekregen, Google Analytics heeft vanaf oktober 2020 een nieuwe standaardversie, genaamd Google Analytics 4. Toekomstige updates worden in het vervolg toegepast op deze nieuwe versie en de oude Universal Analytics gaat langzaam verdwijnen. Google Analytics 4 verschilt veel van Universal Analytics, om deze reden kun je de oude gegevens niet overzetten naar Google Analytics 4. Er moet dus een nieuwe property aangemaakt worden.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

In het kort gezegd gaat de grootste verandering over hoe Analytics websites meet. Google Analytics 4 werkt met het event-driven datamodel. Dit houdt in dat Google Analytics het bekijken van een pagina niet meer verzamelt in een sessie. In plaats daarvan meet Google Analytics een serie van events. Een event kan bijvoorbeeld het scrollen door een pagina zijn. Binnen deze events worden parameters gemeten. Een voorbeeld van een parameter kan zijn voor hoeveel procent een bezoeker door de pagina heeft gescrold.

Andere redenen waarom je Google Analytics 4 zou moeten downloaden

Naast het anders meten van de website zijn er nog meer veranderingen doorgevoerd in Google Analytics 4 die in je voordeel werken.

  1. In de nieuwe versie is het gemakkelijker voor gebruikers om de metingen in te stellen en de gegevens in te zien.
  2. Naast dat je informatie kunt vinden over je website, kun je nu ook meer informatie vinden over data vanuit je app. Daarnaast kun je de gegevens ook koppelen.
  3. Het is gemakkelijker om je doelgroepen te beheren. Je kunt op basis van eigen verzamelde gegevens gemakkelijk groepen maken.
  4. In Google Analytics 4 is de ‘Bounce rate’ vervangen door ‘Engaged sessions’. Deze levert nieuwe statistieken op als de Engagement rate, de Engaged sessions per user en de Engagement time.  

Waarom moet ik nu al Google Analytics 4 installeren?

Zoals eerder benoemd kun je de gegevens uit Universal Analytics niet overzetten naar Google Analytics 4. Je begint dus zonder gegevens wanneer je de nieuwe property in Google Analytics 4 installeert. Om deze reden is het belangrijk dat je nu al je begint met data verzamelen. Je kunt voorlopig Google Analytics 4 en Universal Analytics naast elkaar blijven gebruiken. In de tussentijd kun je de statistieken van je website blijven inzien in de oude Universal Analytics, maar wordt er wel historische data opgeslagen in de property op Google Analytics 4.

Is Google Analytics 4 een succes?

Of Google Analytics 4 uiteindelijk een succes gaat zijn in vergelijking met het oude Universal Analytics moet nog blijken. Het gebruik is nog in de beginfase en nieuwe functies moeten nog uitgeprobeerd worden. Er zijn echter zeker een aantal functies die waardevol kunnen zijn voor marketeers, dus het proberen waard!

Klant bij Designpro? Wij hebben een aanbieding!

Ben je klant bij Designpro? Dan hebben we een speciale aanbieding voor jou voor het installeren van Google Analytics 4. We nemen snel contact met je op om dit te bespreken! We zorgen dan dat Google Analyitcs 4 op de juiste manier wordt geïnstalleerd, zodat jij straks helemaal klaar bent voor de overstap!

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Google partner

Google partner

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2023 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: