Verstand van wat we doen
Bekijk onze certificeringen
Een website die hoog scoort in de zoekresultaten van Google, dat willen we natuurlijk allemaal. Vaak wordt er alleen naar statistieken gekeken als paginaweergave, tijd op een pagina en conversiepercentage. Maar wat als ik je nu vertel dat er zoveel meer data is die je kunt gebruiken om jouw website te verbeteren? Het is natuurlijk belangrijk dat je inspeelt op de behoefte van een Google-zoeker en daarmee jouw (potentiële) klant. Of je nu een website of webshop hebt, met deze tips kun je jouw pagina's verbeteren. Lees je mee?
Disclaimer: wanneer ik het over websites heb in de blog, dan bedoel ik natuurlijk ook webshops.
Zeker sinds de komst van Google Analytics 4, is het soms lastig welke data je kunt gebruiken om jouw website te optimaliseren. Naast het optimaliseren van de content, want dat is waar we het nu over gaan hebben, is het vooral belangrijk dat je dit regelmatig doet. Door in te spelen op de zoekopdracht van een Google-zoeker en regelmatig aanpassingen te maken, val je op. Niet alleen bij een (potentiële) klant, maar ook bij Google. Hoe meer jouw website up-to-date is en relevante informatie bevat, hoe meer waarde Google aan jouw website geeft. En hoe hoger die waarde, je snapt hem al, hoe hoger de positie. Klinkt simpel, toch?
Het kijken naar bezoekers en paginaweergave is zeker niet verkeerd, het geeft je een goed beeld over hoe jouw website presteert. Maar als je echt wil meten wat de waarde en kwaliteit van het bereik van jouw site is, dan kijk je naar actieve gebruikers. Dit vind je onder doelgroep --> actieve gebruikers. Mijn advies is om dit per maand te vergelijken.
Waar we ons eerder druk maakte over de tijd die een bezoeker op een pagina doorbracht, kijken we nu naar hoe diep de bezoeker gaat. En met ‘hoe diep hij gaat’ bedoelen we natuurlijk de scrol diepte. Daarnaast kun je weinig meten met de ‘tijd op een pagina', omdat:
Daarom ben ik als online marketeer blij met de nieuwe optie: scroldiepte, ook ‘scroll depth’ genoemd. Scroldiepte moet als gebeurtenis ingesteld worden en dit kun je toepassen op pagina's die voor jou belangrijk zijn. Gebruik je Google Tag Manager, dan kun je dit gemakkelijk zelf doen. Anders moet je de webbouwer even lief aankijken en vragen of hij dit wil instellen voor je.
Je zou denken dat het conversiepercentage iets zegt over het aantal conversies. En dat klopt, alleen het conversiepercentage meet alleen de conversie van je landingspagina tijdens het eerste bezoek. Terwijl we natuurlijk willen weten wat de totale bijdrage van die pagina is aan een conversie. Daarom kun je beter naar de paginawaarde kijken, op deze manier kun je zien of een pagina wel/ geen waarde heeft voor een bezoeker en hem aan de hand hiervan optimaliseren. De statistiek paginawaarde zegt iets over de bijdrage van alle bekeken pagina's aan een doel. Je kunt dit doel zelf bepalen. De pagina waarde vind je terug onder gedrag--> site content --> alle pagina's.
Nog even kort: wanneer je aan de slag gaat met het optimaliseren van jouw website naar aanleiding van de data die je uit Google Analytics 4 haalt, dan kijk je naar:
Wil je wel je website verbeteren, maar heb je hier zelf geen tijd voor? Dan helpen we je graag! Neem contact met ons op en we bespreken graag samen de mogelijkheden voor het optimaliseren van jouw website.
Ik ben via Google bij Designpro terechtgekomen. Wat direct aansprak was de professionele uitstraling. Na het eerste contact ben ik de samenwerking aangegaan met Designpro, de medewerkers van Designpro denken graag met je mee en ik ben zeer te spreken over de service die Designpro verleent. Er wordt snel geschakeld en mijn wensen worden snel en goed opgepakt. Wat ik ook echt handig vind, is het systeembeheer, de content vullen kan ik zelf waardoor ik niet telkens contact op hoef te nemen met de websitebouwer. Designpro krijgt van mij een dik verdiende 9.
Er bestond al wel een oude website, of eigenlijk slechts een onderdeel van een portal, voor onze mooie camping in Noorwegen. Dit voldeed natuurlijk niet aan onze wensen. We wilden hiervoor dan ook graag een eigen website hebben. Op advies van een bevriende collega kwamen wij bij Designpro uit voor de realisatie van deze website.
Het ontwerp is gebaseerd op een ontwerp van een andere kennis van mij, deze is goed overgenomen en aangevuld waar nodig door Jasper van Designpro. We hebben dan ook veel direct contact gehad met deze Front-end developer, wat leidde tot het huidige resultaat. Onze complimenten over het resultaat. Wij zijn 100% blij! Een 9 is dan ook minimaal ons cijfer.
Wij zijn bij Designpro terecht gekomen omdat wij een lokaal bedrijf zochten met kennis van het inrichten van websites.
Onze opdracht voor Designpro was om een website te bouwen, die modern en slank was. Dat wil zeggen met adequate informatie maar zonder overbodige ballast. Dat is prima gelukt. De website is overzichtelijk en door ons, als relatieve leken, makkelijk te beheren.
De samenwerking met Designpro is prima; de lijntjes zijn kort en er is persoonlijke aandacht over en weer.
Wij bevelen Designpro van harte aan.
Onze website is ontworpen en gerealiseerd door Designpro, de keuze om ook online marketing bij Designpro onder te brengen was snel gemaakt. In onze branche hebben we naam gemaakt, ons doel is dan ook om onze naamsbekendheid in tact te houden. Daarnaast willen we ook goed gevonden worden door particulieren.
Na een start met lager resultaat kunnen we zeggen dat het de goede kant op gaat en we gevonden worden! Designpro heeft zich vanaf dag 1 ingezet voor ons en daar zijn we dan ook heel blij mee. De samenwerking vinden wij nu heel goed tot bijna perfect te noemen. Het valt ons op dat degene die ons bezoekt heel goed bekend is met de materie, en de dienst verleent op uiterst gepaste wijze. Acties die besproken zijn, worden meteen ondernomen en doorgezet. Ga zo door! - Onder druk de Beste!