slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
stephanie-closeup
Stephanie
29 juni 2022
4 min. lees plezier
Designpro.nl

Ik zie geen resultaten van mijn linkbuildingstrategie, wat doe ik fout?

Goed dat jou dit opvalt en dat je jezelf deze vraag stelt! Het is natuurlijk zonde als je tijd steekt in een linkbuildingstrategie, maar je er niks uithaalt. Linkbuilding is één van de belangrijkste onderdelen van SEO en dus een must voor het online vindbaar maken van jouw website. Geef het daarom zeker niet op, maar lees deze blog waarin wij jou gaan helpen met het verbeteren van jouw linkbuildingstrategie!

De waarde van linkbuilding

Linkbuilding is het creëren van een netwerk van backlinks naar jouw website. Het verhoogt de kwaliteit van informatie die Googlegebruikers zoeken over één bepaald onderwerp. Bezoekers van de website waarop de backlink naar jouw website staat, kunnen zo dus doorklikken naar jouw website. Maar Google ziet dit ook! Google ziet dit als waarde, als teken van populariteit en relevantie van jouw website. Dit zorgt ervoor dat jouw website stijgt in de Google zoekresultaten. Meer informatie over hoe backlinks precies werken, kun je in deze blog lezen.

Wat moet je écht niet doen?

Je hebt dus een linkbuildingstrategie en hebt deze met volle hoop toegepast. Helaas zie je geen resultaten van je strategie. Waarschijnlijk herken je jezelf dan in één of meerdere onderstaande punten. Denk je dat je resultaten ziet van jouw linkbuildingstrategie, maar herken je je ook in één of meerdere onderstaande punten? Bedenk dan voor jezelf goed of de resultaten wel de resultaten zijn die je graag wil zien.

Backlinks op websites plaatsen die gestolen content bevatten

Helaas zijn er veel websites die content stelen van andere websites, om zo gemakkelijk en snel veel content te genereren. Echter wordt Google steeds slimmer en werken dit soort praktijken niet meer. Google kan zien dat er gestolen content op de website staat en dat er ook backlinks naar jouw website te vinden zijn. Dit kan zelfs schadelijk zijn voor jouw online vindbaarheid zijn...

Hoe meer, hoe beter

Google wordt natuurlijk steeds slimmer, waardoor de kwaliteit van backlinks nu ook gecheckt wordt. Als jij bijvoorbeeld betaalt voor grote hoeveelheden backlinks, ziet Google dat deze backlinks niet relevant zijn en helpt dit niet bij het verbeteren van je online vindbaarheid.

Meerdere websites maken die naar elkaar linken

Ook deze truc is achterhaald. Zoals je ziet heeft Google tegenwoordig alles door. Als je zelf meerdere websites hebt aangemaakt en deze veel naar elkaar linkt, kan dit door Google opvallen. Je krijgt dan waarschijnlijk veel backlinks van meerdere nieuwe websites, wat erg verdacht is voor Google.

Geen diversiteit in backlinks – de meeste links gaan naar dezelfde pagina

Zorg ervoor dat er niet alleen maar naar bijvoorbeeld de homepagina wordt verwezen, maar ook naar andere pagina's op je website die ook relevant zijn.

Je denkt snel en makkelijk veel resultaten te behalen

Linkbuilding kost gewoonweg veel tijd. Als je denkt gemakkelijk een strategie op te zetten en toe te passen, zal het je waarschijnlijk niet veel opleveren. Aangezien kwaliteit boven kwantiteit gaat, kost het eenmaal veel tijd. Linkbuilding is ook een blijvend proces. Je kan er niet mee stoppen, omdat je op nummer 1 staat. Dan zal je hoogstwaarschijnlijk gaan zakken, omdat jouw concurrenten wél door blijven gaan met linkbuilding.

Wat moet je juist wél doen?

Nu we weten wat we juist niet moeten doen, wat moeten we dan wel doen?

Schrijf waardevolle content

Het begint allemaal bij het schrijven van waardevolle content. Waarom zouden websites naar jouw website linken als daar geen waardevolle content op te vinden is? Als jij zelfs zo waardevolle content op jouw website aanbiedt, hoef je minder moeite te steken in een linkbuildingstrategie, omdat websitebezoekers jouw content uit zichzelf al delen.

Basislinks is het begin

Begin bij het zelf plaatsen van backlinks op algemene websites. Maak bijvoorbeeld bedrijvenprofielen aan op bedrijven zoek websites. Of reageer inhoudelijk op blogs of op fora en vermeld hierbij je websitelink. Ook kan je aan linkruil doen, maar met mate. Kies bedrijven uit die écht relevant hiervoor zijn en doe dit ook niet te veel, om te voorkomen dat Google dit afstraft.

Blogs plaatsen op andere websites

Heb je een waardevolle blog geschreven voor jouw website? Herschrijf deze een beetje en plaats hem op een website voor blogs van allerlei bedrijven. Hierin link je dan natuurlijk naar jouw website en vertel je kort aan het einde wie je bent en wat je doet. Je kunt ook gastblogs schrijven. Dan schrijf je een geheel nieuwe blog voor een andere website, waarin je natuurlijk ook een backlink plaatst. Dit kun je ook voor elkaar doen!

Vraag om backlinks

Je kan het natuurlijk ook gewoon vragen. Misschien klinkt het een beetje gek, maar het is het proberen waard! Kom je op een webpagina terecht die heel goed naar een webpagina van jou zou kunnen linken? Stuur gewoon een berichtje of vraag het minder direct door de backlink van jouw webpagina te sturen, met de opmerking dat dit weleens relevant kan zijn. Of vraag je vrienden om support als je bijvoorbeeld een nieuwe website hebt, of graag wil dat mensen op je website kijken. Heb je een nieuwtje of besta je zoveel jaar? Stuur dan een berichtje naar bijvoorbeeld de lokale nieuwswebsite. Waarschijnlijk vinden zij het ook leuk om een stukje over jouw bedrijf te schrijven. Win-win situatie!

Linkbuilding is echt geen eitje!

Makkelijk is het niet, waardevol wel! Google geeft aan dat linkbuilding écht wordt meegenomen in het ranken van je website. Als zelfs Google dit aangeeft, waarom zou je het dan nog negeren? Ja, het kost veel tijd. Maar het kost helemaal veel tijd als je je aandacht aan andere werkzaamheden besteed die niks opleveren voor je online vindbaarheid. Kom je tijd tekort om een goede linkbuildingstrategie op te zetten en dit ook actief toe te passen? Wij nemen het graag van je over! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag!

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Gecertificeerd Google Partner

Gecertificeerd Google Partner

Bij Designpro zijn we trots op onze status als Google partner, een erkenning die onze toewijding...

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2024 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: