slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-Portret 3a
Lisanne
13 mei 2020
3 min. lees plezier
Designpro.nl

Mijn bedrijf is dicht, wat nu? Lees nu hoe online marketing jou in deze tijd kan helpen!

We zien dat in de tijd van Corona online marketing belangrijker is dan ooit tevoren. Nu het niet altijd mogelijk is om samen met je gezin, partner of vrienden te winkelen of andere leuke uitjes te ondernemen. Is het voor bedrijven belangrijk om online goed vindbaar te zijn. Zo wil een restaurant dat nu gesloten is, promoten dat je wél maaltijden kunt bestellen of afhalen. En sportscholen laten zien dat je echt wel kan sporten, ondanks dat de sportschool bij jou om de hoek dicht is.

Online marketing

Met online marketing maak je jouw bedrijf beter vindbaar door middel van online communicatie. Online marketing heeft verschillende doelen, die je kunt behalen door een mix van technieken. In deze blog ga ik dieper in op: hoe genereer je meer webbezoekers, hoe bouw je naamsbekendheid op en hoe genereer je meer (online) aankopen. De technieken die je hier het beste voor kunt gebruiken zijn:

  • Het schrijven van de juiste/passende content voor op de website
  • Het opbouwen van een trouw social media netwerk en regelmatige interessante content plaatsen
  • Online adverteren
  • Inspelen op de huidige vraag en seizoensproducten vergeten

De naamsbekendheid van jouw bedrijf, ook wel brand awareness genoemd, kun je zowel online als offline vergroten. Online vergroten biedt meer voordelen. Je kunt campagnes beter meten, de juiste doelgroep kiezen en zelf bepalen welke kosten je per campagne wilt uitgeven. Een professionele website met passende content op elke pagina, is een eerste stap. Zorg dat relevante zoekwoorden meerdere keren genoemd worden. Ook een blog (bijvoorbeeld zoals deze) kan zorgen voor betere vindbaarheid. Schrijf over de producten die je aanbiedt of een oplossing voor een veel voorkomend probleem. Schrijft iemand een blog over jou? Dan zorgt dit weer voor extra naamsbekendheid. Zorg ervoor dat je in elke content die je plaatst jouw bedrijfsnaam benoemd. Post je een bericht op social media? Verwerk dan jouw logo hierin. Verschillende onderzoeken tonen aan dat als je regelmatig iets herhaalt dit uiteindelijk in het langetermijngeheugen blijft hangen. Als je jouw bedrijf nu regelmatig laat terugkomen in alle online uitingen, kun je hier in de toekomst de vruchten van plukken.

voorbeeld-blog-designpro

 

Door interessante content te plaatsen, zullen meer mensen jouw website of webshop bezoeken. Het is slim om in te spelen op de huidige situatie. Korting op een sportabonnement heeft natuurlijk geen zin nu de sportscholen nog gesloten zijn. Door het maken van bijvoorbeeld workout video’s en het aanbieden van de juiste benodigdheden, speel je in op de huidige situatie. Op deze manier kun je jouw doelgroep toch voorzien van interessante content en artikelen, ondanks dat ze niet bij jouw sportschool kunnen komen sporten. Door je te onderscheiden van soortgelijke bedrijven, kun je in de toekomst misschien ook wel nieuwe leden verwelkomen.voorbeeld-shoppingadvertentie-designpro

Zoals ik eerder verteld heb zorgt interessante en passende content ervoor dat er meer mensen jouw website of webshop bezoeken. Door de juiste producten aan te bieden, zullen de verkoopcijfers stijgen. Hierbij is het belangrijk om in te spelen op de behoefte van de consument. Nu het er naar uitziet dat we dit jaar niet op vakantie kunnen, maar het wel lekker weer gaat worden. Kan het interessant zijn voor een bedrijf dat opblaaszwembaden verkoopt, deze extra te promoten. Dit kan doormiddel van online adverteren. Dit kan via een zoekcampagne, een shoppingcampagne, een displaycampagne, een video campagne of op social media. Met een campagne breng je jouw product of dienst extra onder de aandacht.

 

Hoe pas ik online marketing voor mijn bedrijf toe?

Wellicht is dit allemaal nog wat veel informatie voor je is en je niet precies weet waar je moet beginnen. Begin dan eerst met deze punten toe te passen en ga daarna verder met het uitbreiden van de online marketing.

  • Vul alle pagina’s op jouw website met relevante content
  • Adverteer alleen met interessante producten/diensten en speel in op de vraag van de consument
  • Bedenk relevante content voor op social media en post regelmatig een bericht

Succes met het uitvoeren van jouw online marketing. Kom je er zelf niet uit, dan wil ik je daar natuurlijk graag bij helpen. Neem contact met mij op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Gecertificeerd Google Partner

Gecertificeerd Google Partner

Bij Designpro zijn we trots op onze status als Google partner, een erkenning die onze toewijding...

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2024 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: