slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-Portret 3a
Lisanne
8 mei 2019
4 min. lees plezier
Designpro.nl

Wat is linkbuilding? 

Linkbuilding is het creëren van een netwerk van backlinks naar jouw website. Dit met twee redenen: 

 1. Het verhoogt de kwaliteit van informatie die Google-gebruikers zoeken over één bepaald onderwerp  

 2. Het helpt jouw website stijgen in de Google zoekresultaten 

Een link plaatsen op de website van een ander, betekent niet alleen dat er ergens op het internet een link is die naar jouw website leidt. Met deze link kunnen bezoekers van een andere website dan eenvoudig naar jouw website navigeren, maar Google ziet dit ook! Google ziet dit zelfs als waarde, als teken van populariteit en relevantie van jouw website. Tenminste, als deze link waarde toevoegt aan jouw linknetwerk. 

Oké, maar wat is dat dan “een link die waarde toevoegt aan jouw linknetwerk?” 

Een website met veel autoriteit kan een beetje van deze autoriteit overdragen aan jouw website. Je kan je misschien wel voorstellen dat wanneer een belangrijke speler in jouw branche (met een super mooie website) jouw website benoemt, dit veel interessanter is dan wanneer een kleine, slecht onderhouden en trage website jouw website benoemt.  

                                    Designpro autoriteit van de linkbuilding

Doordat een website met hoge autoriteit en populariteit linkt naar jouw webadres, krijg jij een beetje van zijn aanzien mee. Dit omdat Google, simpel gezegd, denkt: “Hey, jouw website staat vermeld op de website van één van de grote spelers. Zij weten waar ze het over hebben, dus als zij jou benoemen zal jij ook wel verstand van zaken hebben.” 

Zo creëert een backlink waarde voor jouw website. Daarbij komt dat het Google ’s missie is om web zoekers de ideale informatie te bieden. Dus als jouw website een goede toevoeging is op een artikel of pagina van een andere website, kan je deze prima linken. Dan maak jij het Google makkelijker om de juiste, volledige informatie te leveren aan een web zoeker.  

Waarom is een backlink netwerk zo belangrijk? 

Relevantie en verbinding. Dat is in het kort het antwoord op de vraag. 

Relevantie. Dat is natuurlijk niks nieuws in de SEO-wereld. Content moet altijd, elke keer weer, relevant zijn. Je content moet aansluiten op jouw doel, maar vooral op de zoekopdrachten en doelen van jouw doelgroep. Doordat jouw content een relevante toevoeging kan zijn op de content van een ander, vormen jullie websites samen meer waarde voor de bezoeker op één onderwerp. 

Door webpagina’s met elkaar te verbinden kan Google het verband tussen verschillende websites, onderwerpen en branches vinden. Als jouw content inderdaad een toevoeging biedt op de content van een ander, kan de verbinding d.m.v. een link Google helpen dit verband te leggen. 

                                      Desingpro linkbuilding relevantie

De invloed van linkbuilding op jouw Google-positie 

Hoewel linkbuilding natuurlijk vooral bedoeld is om zoekers de ideale informatie(stroom) te bieden, wil jij hier natuurlijk ook resultaat van terug zien! Door een kwalitatief netwerk van backlinks op te bouwen scoor jij met jouw website beter in de Google zoekresultaten. 

Wanneer heeft een linknetwerk een positieve invloed op jouw Google-positie?  

 • Je linknetwerk van voldoende formaat is 

 • De links van waarde zijn 

 • De links relevantie creëren tussen de verwijzende website en jouw website  

 • De domeinnamen, waar de links vandaan komen, van waarde zijn/ autoriteit hebben 

 • De links in de content verwerkt zijn  

 • De links ‘follow links’ zijn  

 • Er variatie zit in de links (niet alleen naar de homepagina verwijzen, maar juist ook naar landingspagina’s)  

Stel, je hebt een bedrijf dat is gespecialiseerd in asbestsanering en je zou een link plaatsen van jouw website in de tekst over asbestsanering en de regels op de site van de Rijksoverheid, dan heb je een top link te pakken! Deze link is van waarde dankzij de relevantie tussen het onderwerp van jouw website en die van de pagina van de Rijksoverheid: asbest. De Rijksoverheid is een website met een hoge autoriteit en de link is in de content verwerkt. 

Links voor jouw netwerk kun je ook kopen… 

Ja dat kan. Maar heeft dit wel een positief effect? 

Wij concluderen van niet. Zoals we je eerder hebben verteld, moeten links van waarde zijn. Random, losse links op de meest uiteenlopende en irrelevante websites leveren immers niks op. Geen bijdrage aan de informatiestroom voor de web zoeker, en geen bijdrage aan jouw betere vindbaarheid.  

Natuurlijk, als je linkjes koopt, veel links koopt, zitten hier én oninteressante én interessante links tussen. Dus stel je koopt 100 links, zullen er heus wel (gedeeltelijk) interessante links tussen zitten, en dus zal het geheel wel bijdragen aan jouw vindbaarheid.  

Maar waarom zou je hierin investeren als je nu al weet dat je er niet het maximale uit kan halen? Investeer dan in het handmatig zoeken en creëren van geschikte en relevante links!  

Link-verkopende-bureaus bieden namelijk alleen links aan binnen hun netwerk. Maar als zij nu connecties hebben met websites van hoge autoriteit voor de hovenier branche? En voor de tandarts, misschien ook wel voor een tassenwinkel. Dan heb jij daartussen toch niks te zoeken als asbestsaneerder?  

Benieuwd naar wat linkbuilding voor jouw website kan betekenen? Neem dan contact op met Van Zwienen Internetmarketing! Wij bieden verschillende linkbuilding pakketten aan, waardoor er altijd één tussen zit die past bij jouw wensen! 

 

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Google partner

Google partner

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
 • 25 jaar Actief op het web
 • 2250 + Klanten gingen u voor
 • 6200 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2023 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: