slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-Portret 11a
Jasper
11 oktober 2017
3 min. lees plezier
Designpro.nl

Meer klanten door een goed design   

We hoeven je vast niet te vertellen dat het design van een website belangrijk is. Beland jij ook wel eens op een website waar je je ogen uit kijkt? Of ook wel eens op een website waar je niet kan vinden wat je zoekt of wat niet logisch opgebouwd is? Design is een belangrijk onderdeel en kan je website maken of kraken. Wij geven je een paar belangrijke tips over het design van je website! 

Het zit in de details 

Een schaduw op een knop geeft afstand van het geheel. Dit is een mooi voorbeeld van hoe knoppen duidelijker te vinden zijn, waardoor de gebruikers niet hoeven te zoeken naar iets simpels zoals een knop. Het is bewezen dat mensen op het internet een kortere aandacht spanne hebben dan een goudvis. Het is dan ook niet gek dat alles vanzelfsprekend moet zijn om de gebruiker niet in de weg te staan.  

 

Kleuren zijn nét zo belangrijk als de functionaliteit 

Ook wordt duidelijk dat kleuren heel erg belangrijk zijn. Als kleuren niet matchen of er in het geheel niet fijn uitzien, kan dit al reden genoeg zijn om de bezoeker af te schrikken. Het is dus belangrijk dat de kleuren op elkaar aansluiten. Gebruik hiervoor deze tool die Google aanbiedt! 

Material motion 

Beweging is ook steeds populairder aan het worden. Als je ergens op klikt, wil je graag ''feedback'' daarvan hebben. Het kleiner worden van een knop, het veranderen van kleur, het bewegen ervan, uitklappen en nog veel meer zijn goede voorbeelden hiervan. Het is dus belangrijk dat hier rekening mee wordt gehouden.  

Stockfoto's of zelfgemaakte foto's?

Last but not least, stockfoto's. Iedereen heeft ze wel eens gebruikt, het is echter niet persoonlijk. Stel: Jouw auto moet weer APK gekeurd worden en je bent opzoek naar een bedrijf die dit goed kan, je zoekt op Google naar bedrijven die geschikt zijn en je komt op een website met alleen stockfoto's, zou jij dit bedrijf bellen? Of zou je liever door blijven zoeken? Veel mensen zoeken dus verder, het is beter hier alvast rekening mee te houden wanneer je jouw website aan het invullen bent. Hierbij nog een voorbeeld van foto's die je beter wel of niet kunt gebruiken. Het is dus prima om een stockfoto te gebruiken, maar zorg wel dat deze bij jouw bedrijf en inhoud van de website past.

Zelf aan de slag! 

Lukt het jou om met deze tips het design van je website te optimaliseren? Mooi! Je websitebezoekers zullen er vast heel blij mee zijn, wat je kunt zien aan de resultaten van de website in bijvoorbeeld Google Analytics. Zie je dat de websitebezoekers langer op je website blijven hangen, dus dat de sessieduur langer is? Dan hebben de aanpassingen aan het design een positief effect. Zie je zelfs dat er meer aankopen worden gedaan in je webshop? Super! Zie je echter dat je resultaten niet zijn veranderd of zelfs gedaald? Neem dan contact met ons op, zodat wij kunnen kijken hoe jouw design geoptimaliseerd kan worden!  

 

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Gecertificeerd Google Partner

Gecertificeerd Google Partner

Bij Designpro zijn we trots op onze status als Google partner, een erkenning die onze toewijding...

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2024 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: