slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-Portret 3a
Lisanne
17 februari 2021
3 min. lees plezier
Designpro.nl

Wat zijn populaire online designtrends?  

Online zichtbaar, vindbaar én ook nog eens creatief zijn, is belangrijker dan ooit tevoren. Wat vinden bezoekers van een website of webshop leuk om te zien, wat trekt de aandacht en wat maakt het dat de bezoeker overgaat tot actie? Niet alleen het design van een website of webshop is hierbij belangrijk, maar ook het gebruik van animaties zie je steeds meer terugkomen. Elk jaar worden de nieuwe trends besproken. Zo waren de trends optimistische designs, kleuren zoals blauwgroen, zwart is het nieuwe wit, muis animaties en flat logo’s. Inmiddels zijn er alweer een aantal populaire trends bijgekomen. 

Digitale toegankelijkheid  

Overheid websites moesten al eerder digitaal toegankelijk zijn, maar nu is het de beurt aan alle andere websites. Met het digitaal toegankelijk maken van jouw website, geef je mensen met een beperking de mogelijkheid om volledig gebruik te kunnen maken van jouw website.   

Pastelkleuren pastelkleuren-blog-designpro-designtrends

 

Ook wel muted colors genoemd. In websites worden pastelkleuren vaak gecombineerd. Een combinatie die erg populair is, is lichtblauw met lichtgeel en zachtroze. Kies je ervoor om één van deze kleuren te combineren met wit, dan krijgt de website een kalme en natuurlijke uitstraling. Combineer je een pastelkleur met donkere tinten, dan springen deze er juist meer uit. Mintgroen is onder andere een kleur die je steeds vaker voorbij ziet komen.    

 

Illustraties van gekleurde poppetjes  

Deze illustraties zijn momenteel helemaal in. Ze worden gemaakt in alle kleuren van de regenboog. Veel organisaties zijn hier al mee gestart voor meer diversiteit in hun communicatie uitingen.   

Organische figuren  

Lekker retro, net als het gebruik van oude lettertypes wat je steeds vaker terug ziet komen. Het is helemaal in om gebruik te maken van organische vormen in verschillende kleuren. Dit geeft je website meer diepgang en maakt het levendig.   

Om in het levendige te blijven: 3D objecten. Geef de bezoeker het gevoel dat hij de producten zo uit het scherm kan pakken, alsof er met de zwaartekracht gespeeld wordt.  

Menu’s in verschillende stijlen 

Je hebt het vast al vaker voorbij zien komen, dropdownmenu’s. Eerder waren deze juist meer vervelend dan functioneel, maar tegenwoordig is de techniek zo veranderd dat dit echt een upgrade voor je website is. Op de mobiele versie zie je dit dan ook vaak in de vorm van 3 streepjes in de linker- of rechterbovenhoek. Een dropdownmenu geeft zowel op desktop als op mobiel een duidelijk overzicht van welke pagina’s je op de betreffende website kan vinden.   

voorbeeld-menu-designpro-blog

Bewegende beelden  

Gifjes, gebruik jij ze vaak? Ik zie ze regelmatig in mijn whatsapp gesprekken of Instagram verhalen voorbijkomen. Een leuke manier om je communicatie uitingen aantrekkelijker te maken, je pakt direct de aandacht! Bewegende beelden doen het ook goed op je website, maar gebruik er niet te veel. Dan zorgt het voor te veel afleiding en mist de bezoeker de kern van de boodschap.  

Nog even terug in de tijd 

Inspelen op de actualiteit blijft altijd belangrijk. Icoontjes die we bijvoorbeeld dachten nooit te maken, waren nu overal in het land te zien. Je ziet dat diverse websites en webshop hier goed op inspelen en de icoontjes aanpassen wanneer er zaken veranderen. 

In deze blog heb je veel trends gezien die momenteel nog erg populair zijn! Wil jij één van deze trends laten doorvoeren op jouw website of webshop, maar weet je niet hoe? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we bespreken graag samen de mogelijkheden! 

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Gecertificeerd Google Partner

Gecertificeerd Google Partner

Bij Designpro zijn we trots op onze status als Google partner, een erkenning die onze toewijding...

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2024 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: