slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-Portret 13a
Anita Looren de Jong
19 maart 2018
2 min. lees plezier
Designpro.nl

Privacyverklaring aanvraag voor de AVG GDPR

Per 25 mei 2018 is de ''algemene verordening gegevensbescherming'' (AVG) actief, wat houdt dit voor jou in als ondernemer?

Europees niveau

Deze wet geldt voor de gehele Europese Unie, de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) geldt dan niet meer. De AVG heeft ook een Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Maar wat houdt deze wet precies in?

  • Meer verantwoordelijkheid voor ondernemers
  • Versterking en uitbreiding van privacyrechten
  • Instanties die zich hiermee bezighouden krijgen de bevoegdheid om boetes uit te delen oplopend tot 20 miljoen euro.

'Privacy-experts schieten als paddenstoelen uit de grond'

In het bedrijfsleven gaan allerlei mythes rond over de nieuwe Europese privacywetgeving wat volgens DDMA zorgt voor veel onduidelijkheid over de nieuwe wetgeving. Zij hebben nu een heuze hulplijn in het leven geroepen, geloof dus niet zomaar alles dat je op internet leest!

Rechten

Het recht op vergetelheid

''Mensen hebben al het recht om een organisatie te vragen hun persoonsgegevens te verwijderen. Straks kunnen zij daarnaast eisen dat de organisatie de verwijdering doorgeeft aan alle andere organisaties die deze gegevens van deze organisatie hebben gekregen.''

Het recht op dataportabiliteit

''Ook hebben mensen straks (onder bepaalde voorwaarden) het recht om van de organisatie hun persoonsgegevens in een standaardformaat te ontvangen. Dit heet het recht op dataportabiliteit.''

Maar er komen ook plichten bij, zoals de verantwoordingsplicht.

Een uitleg om jouw organisatie het best voor te bereiden op de gehele reeks veranderingen, kan je ook vinden op de website van Autoriteit Persoonsgegevens.

SSL nu verplicht?

Er wordt gepraat over het zorgen voor ''technische maatregelen'' de website moet dan wel contactgegevens versturen voordat het verplicht wordt. Dit is dus belangrijk voor de websites die dit nog niet hebben, SSL wordt nu aangeprezen als een van de beste oplossingen voor het privacy vraagstuk. 

In principe is het een pré om dit te hebben, zodat wanneer er iets gebeurt (gaan we niet vanuit), je kan aangeven dat je je erin verdiept hebt.

Het verwerken van de volgende gegevens vereist ''technische maatregelen'':

  • Naam
  • Postadres
  • E-mailadres
  • Locatie data (bijv. GPS coördinaten)
  • IP-adressen

Meldplicht datalekken

Er geldt een meldplicht voor datalekken door een wijziging van de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). Een datalek is een inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens. Bedrijven die persoonsgegevens verwerken, zoals Designpro, moeten datalekken melden aan Autoriteit Persoonsgegevens.

Privacyverklaring

Ook is het verplicht om een privacyverklaring te vermelden wanneer je gegevens opslaat van (eventuele) klanten. Nog geen privacyverklaring om jouw website of webshop? Neem dan contact met ons op, wij zorgen dat jouw website aan de juiste eisen voldoet.

Vraag aan

Bron:
Autoriteit Persoonsgegevens

Contact opnemen

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Google partner

Google partner

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 25 jaar Actief op het web
  • 2250 + Klanten gingen u voor
  • 6200 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2021 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro