slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-12
Anna Kampman
7 mei 2018
3 min. lees plezier
Designpro.nl

Waarom een SSL-certificaat per 1 juli benodigd is

Al een lange tijd staat veilig surfen bij Google hoog op de agenda en dat is terug te zien in de rankings van websites binnen de Google zoekmachine. Bij de rankings van websites geeft Google websites met een HTTPS-verbinding voorrang op websites met een HTTP-verbinding. In deze blog lees je waarom het van groot belang is om nog vóór 1 juli 2018 een SSL-certificaat aan te vragen voor je website.

De Google Chrome update

Dat Google voorrang geeft aan websites met een HTTPS-verbinding ((Hypertext Transfer Protocol verbinding) is al een tijdje bekend. Al in 2014 liet Google weten veiligheid op internet zeer belangrijk te vinden en daar iets aan te willen doen. Ben jij al in het bezit van een SSL-certificaat? Dan was dit de afgelopen jaren goed voor je rankings in de Google Zoekmachine. Het bezitten van een SSL-certificaat werd door Google namelijk beloond met een goede ranking. Maar let op: vanaf 1 juli is het bezitten van een SSL-certificaat meer dan een beloning waard. Het hebben van een SSL-certificaat wordt een serieuze zaak!

Begin juli 2018 wordt Chrome 68 uitgerold en deze update van Google Chrome zal websites zonder SSL-certificaat gaan markeren als ‘niet veilig' (not secure). Deze aankondiging heeft Google gepubliceerd op hun blog.

Waarom deze update van Google?

Een beveiligde HTTPS-verbinding is één van de belangrijkste factoren voor een veiliger internet. Een SSL-certificaat creëert een versleuteld domein. Wanneer jouw websitebezoekers persoonlijke gegevens moeten invullen, bijvoorbeeld via een offerteformulier of bij de aankoop van een product, dan willen jouw websitebezoekers wel zeker weten dat deze gegevens versleuteld worden verstuurd. Dankzij een HTTPS-verbinding worden deze gegevens niet leesbaar verstuurd. Het is hierdoor voor een (kwaadwillende) derde partij onmogelijk om te weten welke gegevens er verstuurd zijn. Naast deze extra beveiliging zorgt een beveiligde verbinding ook voor extra vertrouwen bij bezoekers van je website.

Het implementeren van een beveiligde verbinding

Hoe implementeer je een SSL-certificaat? Het is op drie verschillende niveaus mogelijk om een beveiligde verbinding tot stand te brengen, namelijk met:

  • een SSL-certificaat met domeinvalidatie;
  • een SSL-certificaat met organisatievalidatie;
  • een SSL-certificaat met uitgebreide validatie.

Hier is een SSL-certificaat met domeinvalidatie betrouwbaar, met organisatievalidatie nog betrouwbaarder en met uitgebreide validatie het meest betrouwbaar.

Tips voor het tot stand brengen van een beveiligde verbinding

Zie je het belang in van een SSL-verbinding voor jouw website? Neem de onderstaande tips mee tijdens het implementeren van het SSL-certificaat:

  • Redirect de HTTP-versie naar de HTTPS-versie. Dit is van belang voor de SEO, omdat je content op de website gedupliceerd is. Een gevolg van gedupliceerde content is een daling in de rankings van Google. Voorkom een daling in de rankings van Google en maak gebruik van 301-redirects.
  • Staat de HTTP-versie in de Google Search Console? Zorg er dan ook voor dat de HTTPS-versie ook in de Google Search Console komt te staan en dat beide versies volledig gelijk zijn.
  • Zorg ervoor dat alle interne links worden aangepast naar de HTTPS-versie.

Veilig surfen

Veilig surfen op internet wordt dus meer en meer een vereiste. Met een SSL-verbinding garandeer je je websitebezoekers een veilige manier van surfen. Heb je hulp nodig bij het opzetten van een beveiligde HTTPS-verbinding? Neem dan contact met ons op. We helpen je hier graag bij!

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Google partner

Google partner

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 25 jaar Actief op het web
  • 2250 + Klanten gingen u voor
  • 6200 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2022 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro