Verstand van wat we doen
Bekijk onze certificeringen
Elke online marketeer maakt gebruik van zoekwoorden bij het optimaliseren van zijn of haar SEO. Er zijn echter verschillende redenen waarom consumenten een zoekopdracht uitvoeren en een bepaald zoekwoord gebruiken. Tegenwoordig draait goed vindbaar zijn niet alleen maar om het gebruiken van de juiste zoekwoorden. Het is daarnaast steeds belangrijker om te achterhalen waarom een consument een bepaalde zoekopdracht uitvoert.
Wat zijn zoekintenties nu precies?
De zoekintenties van consumenten is in het kort gezegd:
“De reden achter een zoekopdracht die consumenten uitvoeren in een zoekmachine.”
De zoekintenties geven aan waarom mensen iets op internet opzoeken. De behoefte of het probleem van de consument zorgt ervoor dat de zoekopdracht gedaan wordt.
Consumenten kunnen verschillende zoekintenties hebben. Google omschrijft vier verschillende zoekintenties. In het kort zijn dat de volgende intenties:
Informatief: de gebruiker wil meer informatie krijgen over een bepaald onderwerp.
Commercieel: de gebruiker wil een bepaald product onderzoeken.
Transactioneel: de gebruiker wil een product kopen.
Navigerend: de gebruiker weet al waar hij naartoe wil.
De makkelijkste manier om achter de juiste zoekintentie te komen is door naar het zoekwoord zelf te kijken.
Voor informatieve zoekintenties komen de zoekwoorden vaak in combinatie met de 5 W’s voor: wie wat, waarom en wanneer. Meestal zijn deze zoekwoorden dan ook met een vraag, maar het kan ook zijn dat informatieve zoekopdrachten uit een enkel zoekwoord bestaan. Een voorbeeld hiervan is ‘SEO’.
Wanneer consumenten een commerciële zoekintentie hebben zijn ze nog in overweging welk soort type of uitvoering ze nodig hebben van een bepaald product. Dit betekent dat ze nog meer informatie nodig hebben. Consumenten gebruiken daarom zoekwoorden als ‘Goedkoop eten afhalen in Schoonhoven’.
Bij een transactionele zoekintentie is het voor de consument al duidelijk dat hij of zij het product of de dienst wil aanschaffen. Dit is terug te zien in de zoekwoorden doordat consumenten vaak een product combineren met woorden als: te koop, te huur of bestellen.
Wanneer de consument een navigerende zoekintentie heeft weet deze consument al waar hij of zij naar op zoek is. Dit kan een bepaald merk zijn, maar ook een websitepagina van een bedrijf. Voorbeelden van zoekopdrachten zijn: ‘www.designpro.nl’ of ‘inloggen Gmail’.
Wanneer je de juiste zoekintentie van consumenten hebt achterhaald, kun je dit toepassen op je eigen website. Het is namelijk van belang dat de content die getoond wordt op je website aansluit op de zoekintenties van consumenten. Op deze manier zorg je ervoor dat je voor elke zoekfase van consumenten de juiste content kan tonen op je website. Dit zorgt niet alleen voor het beter vindbaar maken van je website, uiteindelijk leidt het ook tot meer conversie. De consument vindt namelijk waar hij naar op zoek is!
Ik ben via Google bij Designpro terechtgekomen. Wat direct aansprak was de professionele uitstraling. Na het eerste contact ben ik de samenwerking aangegaan met Designpro, de medewerkers van Designpro denken graag met je mee en ik ben zeer te spreken over de service die Designpro verleent. Er wordt snel geschakeld en mijn wensen worden snel en goed opgepakt. Wat ik ook echt handig vind, is het systeembeheer, de content vullen kan ik zelf waardoor ik niet telkens contact op hoef te nemen met de websitebouwer. Designpro krijgt van mij een dik verdiende 9.
Er bestond al wel een oude website, of eigenlijk slechts een onderdeel van een portal, voor onze mooie camping in Noorwegen. Dit voldeed natuurlijk niet aan onze wensen. We wilden hiervoor dan ook graag een eigen website hebben. Op advies van een bevriende collega kwamen wij bij Designpro uit voor de realisatie van deze website.
Het ontwerp is gebaseerd op een ontwerp van een andere kennis van mij, deze is goed overgenomen en aangevuld waar nodig door Jasper van Designpro. We hebben dan ook veel direct contact gehad met deze Front-end developer, wat leidde tot het huidige resultaat. Onze complimenten over het resultaat. Wij zijn 100% blij! Een 9 is dan ook minimaal ons cijfer.
Wij zijn bij Designpro terecht gekomen omdat wij een lokaal bedrijf zochten met kennis van het inrichten van websites.
Onze opdracht voor Designpro was om een website te bouwen, die modern en slank was. Dat wil zeggen met adequate informatie maar zonder overbodige ballast. Dat is prima gelukt. De website is overzichtelijk en door ons, als relatieve leken, makkelijk te beheren.
De samenwerking met Designpro is prima; de lijntjes zijn kort en er is persoonlijke aandacht over en weer.
Wij bevelen Designpro van harte aan.
Onze website is ontworpen en gerealiseerd door Designpro, de keuze om ook online marketing bij Designpro onder te brengen was snel gemaakt. In onze branche hebben we naam gemaakt, ons doel is dan ook om onze naamsbekendheid in tact te houden. Daarnaast willen we ook goed gevonden worden door particulieren.
Na een start met lager resultaat kunnen we zeggen dat het de goede kant op gaat en we gevonden worden! Designpro heeft zich vanaf dag 1 ingezet voor ons en daar zijn we dan ook heel blij mee. De samenwerking vinden wij nu heel goed tot bijna perfect te noemen. Het valt ons op dat degene die ons bezoekt heel goed bekend is met de materie, en de dienst verleent op uiterst gepaste wijze. Acties die besproken zijn, worden meteen ondernomen en doorgezet. Ga zo door! - Onder druk de Beste!