slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-Portret 3a
Lisanne
6 maart 2019
3 min. lees plezier
Designpro.nl

Wat is AMP?  

AMP, wat is dat? Het is zoals je misschien al weet de afkorting voor Accelerated Mobile Pages. Maar los van weer een mooie Google-term, weet jij al wat een versnelde mobiele pagina betekent? Een AMP is een webpagina die op de mobiele telefoon supersnel is. Dankzij nieuwe technieken en kennis weten we tegenwoordig hoe we een website zo praktisch en snel mogelijk kunnen maken. Lees snel (over supersnel gesproken ;-)) verder om te lezen wat AMP precies inhoudt!  

Wat zijn de Accelerated Mobile Pages?  

Google heeft de AMP’s in de mobiele zoekresultaten opgenomen met als doel om een sneller mobiel web te creëren! Het is een bekend probleem dat websites op mobiele apparaten minder snel laden, door problemen met de verbinding of het apparaat zelf. Daarnaast zijn er bepaalde technische aspecten waardoor de mobiele pagina’s minder snel laden. Om dit probleem op te lossen, is Google AMP gestart. 

Wat betekent een AMP voor jouw website?  

Dankzij deze snelheid vergroot je het gebruiksgemak voor jouw bezoeker. Hierdoor blijft de bezoeker langer hangen, wordt de website vaker bekeken (en minder vaak weg geklikt, vergeleken met langzame mobiele pagina’s) en stijg jij in de Google zoekresultaten! Helemaal goed dus!  

“We vertelden je eerder al meer over het belang van snelheid voor jouw website.“ 

Hoe is een AMP opgebouwd? 

Of eigenlijk: hoe nauwelijks is een AMP opgebouwd? Want hoe maak je een pagina sneller? Door zo min mogelijk elementen toe te voegen. Jouw website, maar ook de website die je nu bekijkt, bestaat uit codes, HTML-codes. Hoe overzichtelijker, ‘schoner’ en korter deze zijn, hoe makkelijker en vooral sneller een websitepagina geladen wordt! Jouw browser hoeft namelijk niet eerst een compleet boekwerk aan teksten en codes te lezen, begrijpen én te interpreteren.   

AMP herkennen

 

“Je herkent een AMP op jouw telefoon aan het ‘bliksemschicht icoontje’ voor de URL. Voor een bliksemsnelle pagina uiteraard! :-)”

 

Het maken van een AMP is een technisch verhaal 

Een AMP gebruikt bijvoorbeeld: 

Lazy loading: dit laadt de websitepagina niet in één keer, maar in stukjes wanneer je de pagina door scrolt. Zo hoef je als bezoeker niet te wachten totdat alle afbeeldingen en tekst in één keer geladen is. Terwijl jij vast begint met het lezen van een blog, laadt de browser ondertussen de rest voor jou! 

Asynchronisch laden van Java Scripts (dit lijkt op lazy loading): Eerst laadt de website de meest essentiële onderdelen en daarna pas de ‘bij elementen’. Geef dan ook in jouw code aan welke elementen het belangrijkste zijn en welke een lagere prioriteit hebben. Hier is de volgorde van belang! 

Google AMP Cache slaat specifieke delen van een website op, zodat deze niet bij elke nieuwe pagina op de website opnieuw geladen hoeven te worden. HTML-tags kunnen delen van jou HTML-codes vervangen door snellere scripts, voor een snellere en betere laadtijd. Ook de keuze van specifieke lettertypes en styling elementen voorkomt vertraging. 

Website check 

Door deze ontwikkelingen wordt mobile SEO nóg belangrijker! Benieuwd of jouw website voldoet aan de eisen die Google stelt? Voorkomen dat jouw website op een lagere ranking in de zoekmachines komt? Laat dan een website check uitvoeren door onze SEO-specialisten. Tijdens deze check controleren wij uw website op diverse onderdelen zoals: 

  • Gebruiksvriendelijkheid 

  • Vindbaarheid 

  • Nieuwe technieken  

  • Eisen van Google 

AMP als onderdeel voor jouw SEO-optimalisatie 

AMP zorgt dus voor snelheid, maar ook voor (in)direct pluspunten bij Google! En dat is wat we in deze onlinewereld allemaal proberen te bereiken, nietwaar? Dat snelheid een kernpunt in de SEO-wereld is, wisten we al. En ook het gebruik van mobiele telefoons wordt alsmaar onderstreept, vetgedrukt en van uitroeptekens voorzien. Daar AMP een optelsom is van snelheid en het gebruik van smartphones, is dit een logische volgende stap voor betere vindbaarheid van jouw website! Benieuwd wat AMP voor jouw website kan betekenen? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden! 

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Gecertificeerd Google Partner

Gecertificeerd Google Partner

Bij Designpro zijn we trots op onze status als Google partner, een erkenning die onze toewijding...

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2024 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: