slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-Portret 3a
Lisanne
24 april 2019
3 min. lees plezier
Designpro.nl

Longtail zoekwoorden, wat zijn dat? 

Longtail zoekwoorden, wat zijn dat? Longtail zoekwoorden zijn de lange zoekopdrachten die jij, jouw vrienden en ik invullen in zoekmachines zoals Google, welke 3 woorden of meer bevatten. 

Bestaan er dan ook shorttail zoekwoorden? Jazeker, logischerwijze rekenen we zoekopdrachten van 1 of 2 woorden tot de shorttail zoekopdrachten.  

Hoe zoek jij in Google? Zoek jij met korte en bondige opdrachten? Of ga jij voor de uitgebreidere versie? Als je veelal gebruik maakt van de shorttail zoekopdrachten ontdek je vaak dat de resultaten net niet zijn wat je zoekt.  

Hoe een longtail zoekwoord jou helpt met zoeken én vinden 

We geven je graag een voorbeeld van hoe een longtail zoekwoord jouw zoekproces makkelijker maakt. Stel je zoekt een printer om foto’s direct van je telefoon te printen op fotopapier. Zodat je de foto’s van jouw vakantie direct kan printen en in een fotoboek kan plakken als herinnering. Als je nu in Google zoekt op ”Printer” vindt Google veel soorten printers voor jou. 626.000.000 webpagina’s vol om precies te zijn. Op deze pagina’s vind je: 

  • Kleurenprinters 

  • Zwart-wit printers 

  • Printers voor op kantoor  

  • Maar ook tweedehandsprinters 

Een snelle analyse leert jou dat de printer die jij zoekt er niet direct tussen staat. En zoals het gaat op het internet: als je niet binnen enkele seconden vindt wat je zoekt, ben je weg. 

Ook wanneer je nog niet precies weet welke printer je wil hebben, als het merk en het type jou niet uitmaken, kan je de zoekopdracht makkelijk specificeren. Zo weet je immers wel dat je een fotoprinter zoekt. Als je de zoekterm ”Printer foto's” invoert bij Google, blijven er nog 2.430.000 resultaten over om uit te kiezen. Ook heb je nu de onnodige tweedehands- en zakelijke printers geëlimineerd uit jouw resultaten lijst.  

       

                               Printer-longtail-zoekopdracht-voorbeeld

Uiteraard kun je nu nog een stapje verder gaan en de zoekterm langer maken tot “Fotoprinter printen vanaf je telefoon”. Zo kom je uit bij een specifieke groep printers die voldoen aan jouw eisen. Op deze manier bestel jij binnenkort misschien wel een gloednieuwe: Canon SELPHY CP1000.  

De andere functie van een longtail zoekwoord 

Een longtail zoekwoord helpt jou dus niet alleen met vinden wat jij zoekt, maar helpt anderen ook met het vinden van wat zij zoeken: jou.  

Wanneer jij de webshop hebt, die deze Canon SELPHY CP1000 verkoopt, kom jij niet bovenaan de resultaten op het woord “Printer”. Zoals je inmiddels weet is hier namelijk bijzonder veel concurrentie op. Hoe meer jij je focust op specifieke zoekwoorden, hoe waarschijnlijker het is om daarop ook gevonden te worden met jouw webshop of website.  

Het aantrekken van longtail zoekopdrachten is echter lastiger dan een tekst of pagina te creëren voor de brede, shorttail woorden. Er worden dagelijks immers velen unieke zoekopdrachten ingevoerd en hoe langer de opdrachten, hoe meer variatie hierin zit. Dit betekent ook dat jij jouw pagina of jouw tekst niet meer vol schrijft met één woord. De gehele pagina dient van kwaliteit te zijn en zich te focussen op een bepaald thema/ woord door middel van synoniemen, meervoudsvormen en andere relevante subonderwerpen.  

Ga zelf aan de slag! 

Jouw website hoger in de Google zoekresultaten krijgen, doe je onder andere door het schrijven van blogs en zoekteksten, linkbuilding, jouw kennis van de markt te delen en meer.  

Door jouw kennis te delen creëer je interessante content en vertel je waarschijnlijk vol passie en detail. Hoe kan je nu makkelijker mogelijke longtail zoekwoorden aantrekken dan door gewoon te schrijven vanuit jouw liefde voor jouw vak?  

Weten hoe wij jouw website optimaliseren voor longtail woorden? Neem dan contact op met één van onze collega's. 

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Gecertificeerd Google Partner

Gecertificeerd Google Partner

Bij Designpro zijn we trots op onze status als Google partner, een erkenning die onze toewijding...

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2024 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: