slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
14 april 2021
3 min. lees plezier
Designpro.nl

Inhoudsvolle content creëren

Slechts 15% van de lezers van een website tekst leest de tekst woord-voor-woord. De overige 85% van de bezoekers scant de tekst en bepaald binnen enkele seconden of de tekst de informatie bevat waar diegene naar op zoek is. Zo niet, dan verlaat de bezoeker de website weer. Bij het schrijven van teksten voor op je website is het dus erg belangrijk dat de teksten de juiste informatie bevatten en dat ze op een fijn leesbare manier geschreven zijn. Wij geven jou graag wat tips voor het schrijven van content die wél gelezen wordt!

Kies voor persoonlijke teksten

Het lezen van persoonlijke teksten zorgen voor meer vertrouwen bij je lezers en voor een hogere conversie. En daarnaast lezen deze teksten ook nog eens lekker. Hoe je ervoor zorgt dat de teksten écht persoonlijk aan voelen, vertellen wij je in deze blog! Een persoonlijke tekst geeft de lezer het gevoel dat er een persoon achter de tekst zit en niet dat de tekst door een computer geschreven is. Dit klinkt misschien logisch voor jou, maar zeker online kan er een grote afstand zijn tussen de schrijver en de lezers.

Tip 1: Schrijf op hoe je het zou zeggen

Wanneer je een persoonlijke tekst wilt schrijven is het eigenlijk heel simpel, schrijf op hoe je het zou zeggen. Schijf dus korte zinnen en in een heldere taal. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je verplaatst in de doelgroep.

Tip 2: Gebruik ‘Je’ en geen ‘U’

Wanneer je de afstand tussen jou en de lezers zo klein mogelijk wilt maken, is het belangrijk dat je geen ‘u’ maar ‘jij’ gebruikt. Daarnaast is het gebruik van ‘wij van’ minder persoonlijk als het gebruiken van ‘ik’.

Tip 3: Schrijf actief

Wanneer je met de lezers in gesprek gaat wordt een tekst nog persoonlijker. Met deze interactie maak je van een oppervlakkige tekst al een gesprek tussen jou en de lezer. Kies er bij het schrijven van een artikel of blog voor om een reactieveld of een poll onderaan de tekst plaatsen, zo creëer je extra interactie.

Tip 4: Vertel over jezelf

Wil je echt duidelijk maken wie er achter de teksten op de website zit? Vertel dan eens iets over jezelf door bijvoorbeeld een blokje onder de tekst te plaatsen. Voeg hierbij een leuke foto toe en een kleine tekst over jezelf. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om alleen je naam boven de tekst te plaatsen.

Tip 5: Gebruik makkelijke woorden

Let er bij het schrijven van teksten op dat je makkelijke woorden gebruikt. Een webtekst schrijf je tenslotte om de lezers te informeren, zij hebben er niks aan om overspoeld te worden met allerlei moeilijke termen.

Ga direct aan de slag!

Na het lezen van deze blog weet jij hoe je een persoonlijke en interessante content schrijft voor op je website. Neem deze tips dan ook gelijk mee in het schrijven van de teksten voor jouw website!

Bij Designpro snappen we dat het schrijven van teksten toch echt een vak apart is. Mocht je er niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag met het schrijven van content die wél gelezen wordt, voor op jouw website!

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Gecertificeerd Google Partner

Gecertificeerd Google Partner

Bij Designpro zijn we trots op onze status als Google partner, een erkenning die onze toewijding...

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2024 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: