Wat is Google Tag Manager?

Wat is Google Tag Manager
Michael-1
Michael
1 min. lees plezier
pulse rechts

Google Tag Manager is een van de gratis tools van Google. Met deze tool kun je alle gebeurtenissen binnen jouw site tracken en verzamelen op één locatie. Waar je normaal verschillende codes van bijvoorbeeld Google Analytics, Hotjar en Facebook Pixel los in de code van jouw site plaatst, kun je dit via Google Tag Manager allemaal op een plek beheren.

Code aanpassen en beheren via extern bedrijf

Zeker wanneer je diverse werkzaamheden op het gebied van online marketing uitbesteedt aan een extern bedrijf, is het verstandig om Google Tag Manager te gebruiken. Je hoeft zo maar een keer de code in jouw site te plaatsen en het externe bedrijf toegang te geven. Zo kunnen zij zelf codes aanpassen en toevoegen, zonder dat jij iets hoeft te doen.

Hoe geef je iemand toegang tot Google Tag Manager

Iemand toegang geven tot Google Tag Manager is vrij simpel, je hebt alleen een emailadres nodig van het account dat je toegang wilt geven. Volg daarna deze stappen:

1. Open Google Tag Manager en log in.
  2. Klik op ‘Beheer'.
  3. Selecteer in de kolom ‘Account’ de optie ‘Gebruikers beheren'.
  4. Klik op + en voer het emailadres in.
  5. Stel de ‘Accountrechten’ in. Gebruiker is standaard, hierbij kunnen standaard accountgegevens bekeken worden. Beheerder geeft de mogelijkheid om nieuwe containers te maken en gebruikersrechten aan te passen voor accounts en containers.
  6. Optioneel: wanneer je gebruik maakt van containers kun je ‘Containersrechten’ geven.
  7. Klik op ‘Uitnodigen’.

Hulp nodig?

Laat ons je verder helpen waar de blogpost ophoudt.

achtergrond contactformulier
bottom bg

Bekijk nu ook

Zoeken

Doorzoek onze website

sidemenu achtergrond
contactbg1 contactbg2